Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kolozsváron folytatná remek idegenbeli formáját a Sepsi OSK

Sebestyén Ervin 2024. április 28., 12:15

A kincses városba látogat a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vasárnap este a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásának 7. fordulójában. Sem a háromszéki klub, sem a Kolozsvári CFR nem remekel az alapszakasz lejárta óta.

Kolozsváron folytatná remek idegenbeli formáját a Sepsi OSK
Szoros küzdelemre számít mindkét fél a vasárnapi találkozón Fotó: Pinti Attila

Hat játéknap után a hazaiak két győzelmet értek el, egy döntetlen és három vereség mellett, míg a piros-fehérek csupán egyszer nyertek, kétszer kaptak ki és háromszor osztozkodtak a pontokon. A kincses városiak a bajnoki címről már egészen biztosan lecsúsztak, az FCSB a Konstancai Farul legyőzésével matematikailag is bebiztosította az első helyét.

A vasárnap esti megmérettetést magabiztosan várhatja a CFR, ugyanis a legutóbbi négy hazai mérkőzését megnyerte a Sepsi OSK ellen, ráadásul mindig szerzett legkevesebb két gólt. Bizakodásra adhat okot a háromszékieknek az idegenbeli formájuk, ugyanis az elmúlt négy kiszállásuk során háromszor győztesként hagyták el a gyepet, csupán az FCSB otthonában kaptak ki (2–1).

„Egy rendkívül szoros küzdelemre számítok, a Kolozsvári CFR egy nagyon erős, összetartó csapat, ráadásul tapasztalt játékosok alkotják a keretet, akiket nehéz zavarba hozni.

Nem lesz könnyű dolgunk, viszont természetesen megpróbáltunk maximálisan felkészülni ellenük. A célunk továbbra is a hátralévő mérkőzéseken, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük és a lehető legjobb helyezést érjük el”

– mondta el a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Bernd Storck, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Fotó: Pinti Attila

A sepsiszentgyörgyi együttes története során mindössze egyetlen bajnokit tudott megnyerni a Kolozsvári CFR otthonában, még 2021 májusában, akkor Pavol Šafranko döntötte el a három pont sorsát.

A szlovák támadó ezúttal is ott van a piros-fehérek keretében.

A két fél összesen 24 alkalommal találkozott már, a CFR 16-szor tudott győzni, míg a Sepsi OSK csupán négyszer, emellett négy döntetlent is kiharcolt. A párharc legeredményesebb játékosa Ciprian Deac, aki négyszer is bevette a szentgyörgyi kaput. A 38 éves szélső jelenleg is kulcsfontosságú tagja a hazaiaknak, a rájátszásban eddig minden találkozón kezdő volt, ráadásul már négy gólpassznál jár.

Ciprian Deac, a CFR csapatkapitánya szerezte a legtöbb gólt a két csapat párharcai során Fotó: Pinti Attila

A vasárnapi összecsapáson Bîrsan Marcel fújja majd a sípot, akinek idén ez már a 27. tétmérkőzése lesz. A partvonalról Avram Valentin és Gheorghe Sebastian Eugen segíti a munkáját, a VAR-szobában Costreie Sorin foglal helyet.

A Kolozsvári CFR–Sepsi OSK megmérettetést vasárnap rendezik 21 órától a Dr. Constantin Rădulescu arénában, élőben közvetítik a Digi Sport 1, Prima Sport 1 és Orange Sport 1 televíziós csatornák.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.