Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kolozsváron és Chiajnán kezdődik az 1. Liga osztályozója

Horváth Bálint Ottó 2022. május 16., 14:44 utolsó módosítás: 2022. május 16., 14:45

A Román Labdarúgó-szövetség székhelyén hétfőn elkészítették az élvonalbeli bajnokság osztályozós párharcainak menetrendjét.

Kolozsváron és Chiajnán kezdődik az 1. Liga osztályozója
Telt ház várható a Kolozsvár Arénában a Dinamo elleni mérkőzésen Fotó: Facebook/FC Universitatea Cluj Napoca

Az összecsapásokon az 1. Liga alsóházi rájátszásának 7., és 8. helyezettje, azaz a Chindia Târgoviste és a Bukaresti Dinamo, illetve a másodosztály 3. és 4. helyén végzett csapata, a Kolozsvári U és a Concordia Chiajna lesz érdekelt. Utóbbi együttes csak az 5. helyen zárt ugyan a felsőházi rájátszásban, de mivel a negyedik Bukaresti Steauának nincs feljutási joga és nem vehet részt az osztályozón, az Ilfov megyeiek veszik át a helyét.

Az oda-visszavágó alapú párharcokban a Dinamo a Kolozsvári U-val, a Chindia a Concordiával találkozik a bennmaradásért, illetve feljutásért.

A sorsolás szerint az első mérkőzéseket szombaton rendezik Kolozsváron, illetve Chiajnán – a pontos kezdési időpontot egyelőre nem közölték –, a visszavágókra pedig egy héttel később kerül sor.

Az élvonalból a két utolsó csapat, a Medgyesi Gaz Metan és az Academica Clinceni esett ki, míg a másodosztályból az első és második helyezett, a Petrolul Ploiești és az FC Hermannstadt jutott fel egyenes ágon az 1. Ligába.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.