Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kiütéses diadallal lett kupagyőztes a Gyergyószentmiklósi VSK

Gergely Imre 2022. június 12., 19:51 utolsó módosítás: 2022. június 12., 19:55

Székelykeresztúron rendezték a labdarúgó Románia Kupa Hargita megyei szakaszának a döntőjét. A házigazda Egyesülés szurkolóinak nem volt sok oka az örömre, a gyergyóiak nagyon simán győztek, megvédték címüket.

Kiütéses diadallal lett kupagyőztes a Gyergyószentmiklósi VSK
Ismét kupagyőztes a Gyergyószentmiklósi VSK Fotó: Gyergyói VSK

A vasárnap délután rendezett találkozón nem nagyon volt kérdéses, hogy melyik együttes a jobb. A Gyergyószentmiklósi VSK már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, a szünetben 0–4 volt az eredmény. Antal szerezte meg a vezetést a 16. percben, majd Covrig két gólt lőtt büntetőből, a kettő között pedig Hodgyai is betalált a keresztúriak kapujába.

A második félidőben Berecz és Czimbalmos volt eredményes, amikor már mindenki a lefújást várta, a 90. percben Tankó is feliratkozott a gólszerzők listájára. Sőt, Czimbalmos állította be a 0–8-as végeredményt.

Fotó: Gyergyói VSK

A Gyergyói VSK tehát a 4. liga Hargita megyei csoportjának bajnoki címe mellé begyűjtötte a kupát is. Az igazi nagy kihívás azonban még ezután következik Andrei Țepeș edző csapata számára, hiszen újra elérkeztek a 3. Ligába való feljutás kapujába, az osztályozót Maros megye bajnokával, a Marosvásárhelyi SE együttesével vívják. Az első mérkőzésre 15-án kerül sor Marosvásárhelyen.

Labdarúgás, Románia Kupa, Hargita megyei szakasz, döntő:

Keresztúri Egyesülés – Gyergyószentmiklósi VSK 0–8 (0–4).
Gólszerzők:
Antal Szilveszter (16. perc), Alin Covrig (21., és 45.), Hodgyai László (34.), Berecz Norbert (60.), Czimbalmos Zalán (65., és 90.), Tankó Levente (90.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.