Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kiesett csapatával az élvonalból, visszatér a Sepsi OSK-hoz a moldovai támadó

Sebestyén Ervin 2024. április 30., 12:39

Januárban kölcsönben távozott a háromszéki klubtól Vitalie Damaşcan, a 25 éves támadó a svájci élvonalba igazolt a Stade-Lausanne együtteséhez. A csapat nem tudta elkerülni a másodosztályba való kiesést, a moldovai csatár ezért visszatér a Sepsi OSK-hoz.

Kiesett csapatával az élvonalból, visszatér a Sepsi OSK-hoz a moldovai támadó
Vitalie Damașcan ismét a Sepsi OSK színeiben léphet pályára Fotó: Pinti Attila

Damaşcan a svájci Szuperligában tizenegy mérkőzésen kapott bizonyítási lehetőséget, kétszer volt eredményes. Az átigazolást követően rendre megszavazta neki a bizalmat a vezetőedző, azonban február végén lesérült, aminek következtében három bajnokit is kihagyott.

Felépülése után meccsenként már csak 10–15 játékpercet töltött a gyepen, de még ez is elég volt, hogy bevegye a Lugano és a Servette kapuját.

A fiatal támadó szerződésében szerepelt egy záradék is, amiben az állt, hogy véglegesen marad a svájci együttesnél, amennyiben sikerül elkerülni a kiesést. Ez azonban nem jött össze, az alsóházi rájátszás utolsó helyén végeztek, így jövőre már a másodosztályban kezdenek.

„Damaşcan kölcsönben szerepel Svájcban, viszont a csapat kiesett a másodosztályba. Szó volt egy záradékról, ha nem tévedek, akkor 200 ezer eurót fizettek volna még érte, hogy véglegesítsék az átigazolását, viszont így már nem valószínű, hogy ez megtörténik. Vitalie visszatér hozzánk, ugyanis van még egy év a velünk kötött szerződéséből” – nyilatkozta Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója a Sport.ro portálnak.

A moldovai támadó 2021 nyarán csatlakozott a sepsiszentgyörgyi klubhoz, amelynek színeiben 50 mérkőzésen játszott, ezalatt négy találat és két gólpassz fűződik a nevéhez. A 2022–2023-as idényben kölcsönben szerepelt az FC Voluntari csapatánál, ezt követően kis időre visszatért a háromszékiekhez, majd januárban került Svájcba. Most minden adott ahhoz, hogy a 2024–2025-ös idényt ismét a piros-fehéreknél kezdje.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.