Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kezdődik a kupaküzdelem, tizenegyesek lesznek a végeredménytől függetlenül

Horváth Bálint Ottó 2022. július 06., 10:44 utolsó módosítás: 2022. július 06., 11:33

Kezdetét veszi a labdarúgó Román Kupa 2022–2023-as szezonja, amely idéntől teljesen új rendszerben zajlik. A regionális szakaszban a megyék kupagyőztesei érdekeltek, a székelyföldi együttesek közül a szerdai első játéknapon Maros megye képviselője, a Marosvásárhelyi SE lép pályára, a Brassó megyei Feketehalom csapatát fogadja.

Kezdődik a kupaküzdelem, tizenegyesek lesznek a végeredménytől függetlenül
Galérianézet
A marosvásárhelyiek két, a gyergyóiak egy mérkőzésen harcolhatják ki a továbbjutást Korábbi felvétel Fotó: Portik Csaba

A kupasorozat regionális szakaszában az ország 42 megyéjének győztesei vesznek részt, amelyek hét régióra felosztva mindössze 7 továbbjutó helyért küzdenek. Minden régióban hat megye kupagyőztes csapata érdekelt, amelyeket két-három csapatból álló csoportba soroltak, és ahol mindenki játszik mindenkivel, így minden csoportban három mérkőzésre kerül sor, mindegyik együttes egyszer hazai pályán, egyszer pedig idegenben játszik. 

A három székelyföldi megye képviselője a Közép régióban érdekelt, ahol még Fehér, Brassó és Szeben megyék kupagyőztes csapatai vesznek részt. Hargita megyében a Gyergyószentmiklósi VSK, Marosban a Marosvásárhelyi SE szerezte meg az elsőséget, Kovászna megyében viszont nem rendezték meg a megyei kupasorozatot, és azt a döntést hozták, hogy nem képviseltetik magukat a regionális szakaszban.

A sorsolás szerint az 1-es csoportban a Marosvásárhelyi SE ellenfelei a Feketehalmi VSK (Brassó) és a Nagyszebeni Inter Stars (Szeben) csapatai lesznek, míg a 2-es csoportban a Gyergyószentmiklósi VSK a Gyulafehérvári CSU-val (Fehér) került össze, a csoport harmadik tagja Kovászna megye képviselője lett volna.

Az 1-es csoport első fordulójában a Marosvásárhelyi SE szerdán 18 órakor a víkendtelepi pályán Feketehalom csapatát fogadja,

majd szombaton szintén 18 órától a Nagyszebeni Inter Stars vendége lesz. A csoport utolsó mérkőzését jövő szerdán játsszák le Feketehalom és Nagyszeben között.

A 2-es csoportban mindössze egy mérkőzést rendeznek, a Gyergyószentmiklósi VSK szombaton 18 órától Gyulafehérváron játszik a továbbjutásért.

A csoportok nyertesei július 16-án semleges helyszínen játsszák a régió döntőjét, és a győztes csapat kapja meg az adott régió Román Kupa-trófeáját, valamint kvalifikálja magát a Román Kupa következő fordulójába.

Tizenegyesek a végeredménytől függetlenül

A végrehajtó bizottság múlt heti határozatának értelmében a csoportmérkőzések végén a végeredménytől függetlenül büntetőrúgásokra kerül sor. Kivételt a második és a harmadik mérkőzés képezhet, abban az esetben, ha a csoportból a régió döntőjébe jutó csapat kiléte már az első két mérkőzés eredményei után eldőlt.

A büntetőrúgások eredményét akkor veszik figyelembe, ha a csoportmérkőzések végén két vagy több csapat teljesen azonos mutatókkal rendelkezik.

Amennyiben így is fennáll a holtverseny a csapatok között, a régió döntőjébe jutó együttest sorsolással döntik el.

A szövetség azt is közölte, hogy azokban a csoportokban, ahol csak két csapat található (a Gyergyószentmiklósi VSK esete) és egyetlen mérkőzést játszanak, ha a 90 percnyi játék után döntetlen az eredmény, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás következik, szükség esetén pedig büntetőrúgásokkal dől el a továbbjutó csapat kiléte.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.