Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kezdődik a 2. Liga rájátszása, a feljutásért száll harcba az FK Csíkszereda

Józsa Csongor 2024. március 28., 16:16

Három évvel ezelőtt megízlelhette az FK Csíkszereda labdarúgó-együttese, hogy milyen ott lenni a felsőházi rájátszásban, hétről-hétre készülni arra, hogy a cél a Szuperligába való fellépés. Indul a 2. Liga play-offja, a székelyföldiek álma valóra válhat.

Kezdődik a 2. Liga rájátszása, a feljutásért száll harcba az FK Csíkszereda
Nagy lesz a tülekedés, minden egyes pont számítani majd a végelszámolásnál Fotó: Pinti Attila

Vajdahunyad a házigazdája a labdarúgó 2. Liga 2023–2024-es idény felsőházi rájátszásának első meccsének. A nyitófordulóban, csütörtökön 19 órától a Gloria Buzăut látja vendégül, ezen két gárda márciusban már a második találkozót játssza, miután az alapszakaszban utóbbi együttes saját közönsége előtt 2–1-re diadalmaskodott.

A Corvinulnak ez a főpróba a Román Kupa negyeddöntője előtt, az erdélyi klub világítóberendezést bérel a bajnoki összecsapásra, mert pár napra rá, április 2-án a Kolozsvári CFR-t fogadja.

A vajdahunyadiak az egyetlen másodosztályos klub, amelyik még állva maradt a kupakiírásban.

Ami a felsőház további párosítását illeti, szombaton 11 órától játsszák az Unirea Slobozia–CS Mioveni, míg április 1-jén, hétfőn 17 óra 30 perctől az FK Csíkszereda–Sellenberki SK összecsapást.

Fotó: Pinti Attila

A hat gárdából sem a Corvinulnak, sem a Sellenberki SK-nak nincs feljutási joga, így a többi négy klub közül a play-off tíz fordulója után (oda-visszavágót játszik a mezőny) a két legjobb helyezett egyenes ágon feljut a Szuperligába, a másik kettő pedig osztályozót játszik az élvonal alsóházi rájátszásának 13. és 14. helyezettjével.

Tehát, az FK Csíkszereda idén biztosan a feljutásért lesz harcban. Az elnökük, Szondy Zoltán a Székely Sportnak adott korábbi nyilatkozatában kifejtette, álmuk, hogy az élvonalban szerepeljenek.

Milyen a mutató a székelyföldieknek a többiekkel szemben?

A 2. Liga versenykiírása szerint az alapszakaszban a húsz gárda egyszer játszott egymással. Az FK Csíkszereda a rájátszásbeli ellenfeleivel szemben kétszer nyert, egy döntetlent jegyzett és két alkalommal vesztesként hagyta el a játékteret.

Fotó: Pinti Attila

Egy plusz meccset játszott még a már említett Vajdahunyadi Corvinullal a Román Kupa selejtezőkörében, azt idegenben 4–2-re kikapta.

A 2020–2021-es idény után újból a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásában játszhat az FK Csíkszereda. Akkor az ötödik helyen zárta a play-offot, így az azt jelentette, hogy nem folytathatta az utat az élvonal felé.

Most egy lépéssel biztosan előrébb lépnek, kérdés, hogy egyenes feljutás, vagy osztályozó lesz ez.

Az FK Csíkszereda eredményei (a székelyföldiek szempontjából) a play-offbeli ellenlábasaival az alapszakaszban

Sellenberki SK-val (hazai) 1–2,
Gloria Buzăuval (idegenben) 2–0,
Vajdahunyadi Covinullal (idegenben) 2–4,
CS Mioveni-el (hazai) 0–0,
Unirea Slobozia (idegenben) 1–0.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.