Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kevésen múlt, de elmaradt a temesvári meglepetés

Horváth Bálint Ottó 2021. december 01., 21:47 utolsó módosítás: 2021. december 01., 21:52

Az FC Argeș Pitești a labdarúgó Román Kupa harmadik elődöntőse, az élvonalbeli gárda nagy nehézségek árán ejtette ki a 2. ligás Temesvári Polit.

Kevésen múlt, de elmaradt a temesvári meglepetés
Nagyot küzdöttek, de végül alulmaradtak a temesváriak Fotó: Facebook/Politehnica Timisoara

A szerdai játéknap második negyeddöntős párharcában sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett találat, így a tizenegyespárbajban dőlt el a továbbjutó kiléte.

A találkozó folyamán bátran játszottak a házigazda temesváriak, akárcsak az esélyesebb ellenfelüknek, nekik is megvoltak az ígéretes helyzeteik.

Az első játékrészben még veszélyesebb is volt kapura a Poli: Oanea próbálkozását hárította a pitești-iek kapusa, Ursu pedig gyenge lövéssel fejezett be egy ellentámadást. Közben azonban az FC Argeș is betalálhatott volna, Said fejesénél nagyot mentett a hazai hálóőr.

A második félidőben a játékot uraló vendég gárda volt közelebb eldönteni a mérkőzést, főleg Ișfan lövéseinél résen kellett lennie Pădurarunak.

Aztán a 90. percben emberhátrányba került a temesvári csapat,

miután Octavian Ursu megkapta a második sárga lapját, így nehéz helyzetben voltak a kétszer tizenöt perces hosszabbításban. Ennek ellenére az övék volt az egyetlen lehetőség, Zaluschi távoli lövését kitolta a léc alól Croitoru.

A Polinak sikerült kihúznia kapott gól nélkül ezt az időszakot, és készülhetett a tizenegyesekre, ahol azonban

a második párban Pamfile volt az egyedüli, aki rontott, a felső kapufára rúgott, így a hibátlanul célzó FC Argeș játékosai örülhettek a továbbjutásnak.

Az FC Argeș mellett korábban a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FC Voluntari jutott be a kupasorozat elődöntőjébe, a negyedik csapat a harmadosztályú CSO Filiași és a címvédő Universitatea Craiova párharcából kerül ki.

Labdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:
Temesvári Poli–FC Argeș Pitești 0–0 – tizenegyesekkel 4–5

Korábban:
FC Buzău–FC Voluntari 0–1 (0–0)
Chindia Târgoviște–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (0–2)

További program:
CSO Filiași–Universitatea Craiova – csütörtök 20.30
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.