Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

 

Kevesebb edzővel eredményesebb, végre otthon nyert az FK Csíkszereda

Dobos László 2023. március 18., 13:40

Öt hónap után nyert újra hazai pályán az FK Csíkszereda. A székelyföldieket szombaton délben csak Bajkó Barna irányította a kispadról, a csapat óriásit harcolva legyőzte a CSM Slatina együttesét. A mérkőzést a labdarúgó 2. Liga alsóházi rájátszásának első fordulójában rendezték.

Végig öldöklő küzdelem a játéktéren Fotó: Pinti Attila

Kevés néző volt kíváncsi szombaton délelőtt az FK Csíkszereda hazai mérkőzésére, alig 300 sportszerető látogatott ki a stadionba. A felsőházi rájátszásba jutást saját kezéből kicsúszó csíkiaknál edzőcsere lesz, a klub által még meg nem erősített hírek szerint a csapat vezetését Ilyés Róbert veszi át, és nem fog a továbbiakban a felnőtt együttesnél tevékenykedni László Csaba menedzser, illetve Werner Bürger vezetőedző. Ilyés a lelátóról nézte végig a mérkőzést.

Fotó: Pinti Attila

Az első félidőben szinte végig a házigazda támadott, de egyik fél sem tudta veszélyes lövéssel eltalálni a kaput. Az FK a 16. percben mintegy 22 méterről, középről végezhetett el szabadrúgást, Szufián Dzsebari kapu fölé lőtte a labdát. A folyatásban Kovács és Apró fejelt fölé, majd újra Kovács lőtt kétszer is kapu mellé. Az első félidőben az FK hat szögletrúgást végezhetett el, a vendégek pedig csupán egyet.

Többet támadott a második játékrész elején a vendégcsapat, gólt azonban a hazai gárda szerzett. Az 55. percben Dino Stančič bal oldali beadása az egyik vendégjátékos kezét érve változtatott irányt, a játékvezető 11-est ítélt a hazaiaknak.

Fotó: Pinti Attila

A büntetőt Kovács Lóránt végzete el, a labdát a kapust elérte, de csak csak beütni tudta a hálóba (1–0).

Kemény csata zajlott a folytatásban, minden labdáért nagyot küzdöttek a játékosok. A 84. percben a második félidőben a székelyföldiekhez cserként beálló Marvin Schieb tört be a 16-os területére a bal oldalon, kapu elé passzolt labdáját a szintén frissen beállt Ignas Kružikas megszelídítette, majd fordulásból a rövid alsóba rúgta (2–0).

Fotó: Pinti Attila

Az FK Csíkszereda legutóbb 2022. október 22-én 3–0-ra legyőzte az Újszentesi SK együttesét, azt követően – hazai pályán – a vereségek mellett csak döntetleneket ért el.

Labdarúgó 2. Liga, alsóházi rájátszás, A csoport, 1. forduló:

FK Csíkszereda–CSM Slatina 2–0 (0–0).
Gólszerzők: Kovács Lóránt 56., büntetőből) és Ignas Kružikas (84.).
Játékvezetők: Andrei Vladimir Nagy (Aranyosmohács), Marius Bălan és Ionuț Petrică Cîmpeanu (mindketten Kolozsvár). Tartalék játékvezető: Dragoș Țurcanu (Piatra Neamț).
Megfigyelők: Mircea Bucur (Marosvásárhely) és Ionel Popa (Pașcani).
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Robert Romeo (Marvin Schieb, 62.), Kovács Márk, Kelemen Dávid, Claudiu Apro, Peter-Gal Andrezly (Eperjesi Gábor, 82.), Mickael Panos, Szondi Botond (Andrei Gheralia, 70.), Szufián Dzsebari, Kovács Lóránt, Dino Stančič (Ignas Kružikas, 82.). Stáb: Bajkó Barna (megbízott vezetőedző), Tiberiu Lung (kapusedző), Vella Áron (erőnléti edző), Bálint Botond (orvosi asszisztens), dr. Bachner István (sportorvos), Claudiu Cazan (a csapat képviselője).
CSM Slatina: Ionuț Pop – Robert Gherghe, Alexandru Ciocâlteau, Andrei Trașcu, Marian Dnciu, Cătălin Doman, Constantin Radu (David Oprescu, 73.), Alexandru Sălcianu, Alin Pisaru (Mihajlo Plokotnyuk, 82.), Ionuț Mitran, David Alin Palade (Cristinel Dinu, 82.). Stáb: Daniel Oprescu (vezetőedző), Costel Asanică (másodedző), Vasile Sin (kapusedző), Nicolae Botogan (kinetoterapeuta), Erdei Zoltán (a csapat képviselője).

Labdarúgó 2. Liga, 2022–2023, alsóház, A csoport, 1. forduló

2023. 03. 18. 11:00Unirea SloboziaSellenberki SK2-3
2023. 03. 18. 11:00FK CsíkszeredaCSM Slatina2-0
2023. 03. 18. 11:00Nagybányai MinaurTemesvári Poli2-1

2. Liga, alsóház, A csoport

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Unirea Slobozia
1
0
0
1
2-3
31
2
FK Csíkszereda
1
1
0
0
2-0
29
3
Sellenberki SK
1
1
0
0
3-2
27
4
CSM Slatina
1
0
0
1
0-2
27
5
Nagybányai Minaur
1
1
0
0
2-1
19
6
Temesvári Poli
1
0
0
1
1-2
13

A két alsóházi csoportban csak egy kört játszanak, minden csapat hat-hat mérkőzést. A bajnokság végén a két alsóházi csoport utolsó két-két helyezettje kiesik a harmadik ligába, az alsóház két 5. helyezettje pedig osztályozót játszik a 2. Ligában való maradásért.

Ezúttal Bajkó Barna vezette a kispadról a csapatot • Fotó: Pinti Attila
Ezúttal Bajkó Barna vezette a kispadról a csapatot Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
• Fotó: Pinti Attila
Fotó: Pinti Attila
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS

 
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.