Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kevés változással kezdte a felkészülést az FK Csíkszereda

Dobos László 2022. június 24., 11:10

Egyelőre nincsenek nagy változások a labdarúgó 2. Liga augusztusi rajtjára készülő FK Csíkszereda keretében. Dican Ferenc legénysége július 8-áig hazai környezetben végzi az edzéseket, majd törökországi edzőtáborba utaznak.

Kevés változással kezdte a felkészülést az FK Csíkszereda
Galérianézet
A felújított gyepszőnyegű szépvízi pályán nyugodt körülmények között készülhet az FK Csíkszereda Fotó: Veres Nándor

A héten elkezdte a nyári alapozást az FK Csíkszereda labdarúgócsapata, a másodosztályú bajnokság augusztus 6-ára tervezett rajtjára készülő keretben az elmúlt szezonhoz képest kevés a változás. Biztos távozó Salvatore Marrone, aki az 1. Ligában, az FC Voluntari csapatánál folytatja pályafutását, illetve a spanyol Hernando Rodrigo, akinek lejárt a szerződése.

Új játékos a 25 éves szerb-horvát kettős állampolgárságú Nikola Kodzic középpályás. Visszatért az FK-hoz a tavasszal kölcsönben más csapatoknál játszó Bartók Alpár (kapus), Bogdan Rotar, Simó Csongor és Suciu Tóni, illetve a Puskás Akadémiától Szin Ferenc, de a csíki csapattal edz két nagyváradi születésű 17–18 éves tehetség, Göndör Alex és Kovács Márk is. Örömmel tapasztaltuk, hogy az FK futballistáinak többsége kerékpárral érkezett az edzésre.

Fotó: Veres Nándor

„Hétfőn kezdtük el a felkészülést egy hosszú, másfél hónapos szünet után.

A vakációra a játékosok egyéni edzésprogramot kaptak, most pedig fokozatosan növeljük az edzésadagot, kell figyeljünk arra, hogy ne sérüljön le senki.

Három hetet hazai környezeteben, többnyire Szépvízen készülünk, majd július 8-án törökországi edzőtáborba utazunk” – mondta el Dican Ferenc a Székelyhonnak.

A tapasztalt szakembertől megtudtuk, azon is dolgoznak, hogy megfelelő számú felkészülési mérkőzést játszanak le a bajnoki rajtig. Egyelőre biztos, hogy július 2-án, Brassóban, a Konstancai Farul elleni lépnek pályára barátságos mérkőzésen.

Dicantól megtudtuk, hogy a korosztályos bajnokságot, kupát és szuperkupát is megnyerő U19-es csapat tagjainak csak júniusban fejeződött be az elmúlt szezon, ezért abból a csapatból kiszemelt játékosok csak hétfőtől, június 27-én kapcsolódnak be a közös programba.

„Több fiatal játékos van már próbajátékon. A keret nem végleges, mindenképpen szükségünk van egy belső védőre, egy középpályásra és egy csatárra” – nyilatkozta Dican, aki hangsúlyozta, hogy a csapat célja idén is a rájátszásba, a legjobb hat közé jutás.

Fotó: Veres Nándor

Az FK Csíkszereda kerete
Kapusok: Gyenge Szilárd, Bogdan Mara, Bartók Alpár és Simon Máté.
Mezőnyjátékosok: Takács Rares, Apró Claudiu, Bara Levente, Csíszér Balázs, Csürös Attila, Göndör Alex, Patre Ivanovici, Kelemen Dávid, Kovács Lóránt, Kovács Márk, Marvin Schieb, Mészáros Eduárd, Peter Gál-Andrezly, Jelen Richárd, Bogdan Rotar, Simó Csongor, Suciu Tóni, Szufián Dzsebari, Szín Ferenc, Szondi Botond, Tajti Balázs, Vita Dániel és Nikola Kodzic.
Stáb: Dican Ferenc (vezetőedző), Bajkó Barna (másodedző), Vellay Áron (erőnléti edző), Fekete Károly (kapusedző) és Keszler Áron (videóelemző).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.