Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két erdélyi fújhat a katari focivébén

Józsa Csongor 2022. január 08., 18:53 utolsó módosítás: 2022. január 08., 18:54

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői testülete közzétette a szűkített listát, azaz annak a húsz sípmesternek a nevét, akik ott lehetnek az idei tornán. Az Európa-bajnokságon ott volt a két romániai játékvezető, még megvan az esélyük, hogy együtt utazzanak Katarba is.

Két erdélyi fújhat a katari focivébén
Az aradi Ovidiu Hațegan az utóbbi időszakban több BL-meccset is kapott Fotó: Pinti Attila

A húszas listán két romániait is találunk: az aradi Ovidiu Hațegant és a nagykárolyi Kovács Istvánt. A katari világbajnokságra sem a román, sem a magyar fociválogatott nem jutott ki, előbbit így két sípmester képviselheti – utóbbinak nincs jelöltje a névsorban. A tornát november 21.–december 18. között rendezik.

A szakértők szerint mind Hațegannak, mind Kovácsnak nagy az esélye, hogy a végleges listára is felkerüljön. Az aradi játékvezetőt az utóbbi időszakban többet foglalkoztatta a játékvezetői testület, öt Bajnokok Ligája csoportmeccsre is küldte: Atlético Madrid–FC Porto 0–0, Benfica–Bayern München 0–4, Dinamo Kijev–Barcelona 0–1, Inter Milano–Shakhtar Doneck 2–0 és Bayern München–Barcelona 3–0.

Kovács István Fotó: Pinti Attila

Kovács sem panaszkodhat, hogy nem kapott találkozókat az őszi idényben, őt három BL-csoportmeccsre küldték: Doneck–Inter Milano 0–0, Club Brugge–Manchester City 1–5 és Sevilla–Lille 1–2. Igaz, utóbbi meccsen több hibát is elkövetett, így büntetésképp egy Konferencia Liga-párharcot, az AS Roma–Zorja Luhanszk 4–0-ra végződött meccset kellett levezetnie.

Ketten egy helyre

Az UEFA húsz játékvezetőnek szavazott bizalmat, vagyis szűkítette a bővített listáját. A legtöbb bírót Spanyolország adja, hármat, ezt követi Anglia, Franciaország és Románia kettő-kettővel. A húszból csak tíz marad talpon, azaz ők utazhatnak majd Katarba a világbajnokságra.

A szűkített lista: Georgi Kabakov (bolgár), Michael Oliver, Anthony Taylor (mindketten angolok), Benoît Bastien, Clement Turpin (mindketten franciák), Daniel Siebert (német), Orel Grinfeeld (izraeli), Daniele Orsato (olasz), Danny Makkelie (holland), Szymon Marciniak (lengyel), Artur Soares Dias (portugál), Ovidiu Hațegan, Kovács István (mindketten romániai), Sergej Karaszjov (orosz), Srdan Jovanovic (szerb), Slavko Vincic (szlovén), Carlos del Cerro Grande, Jesus Gil Manzano, Antonio Miguel Mateu Lahoz (mindhárman spanyolok), Cuneyt Cakir (török).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.