Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két barátságos mérkőzést játszik novemberben a magyar válogatott

Székely Sport 2022. szeptember 01., 13:34 utolsó módosítás: 2022. szeptember 01., 13:42

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a magyar válogatott novemberben két barátságos mérkőzésen lép pályára, előbb Luxemburg vendége lesz, majd Görögországot fogadja.

Két barátságos mérkőzést játszik novemberben a magyar válogatott
A Nemzetek Ligája utolsó két fordulója után barátságos mérkőzésekkel zárják az évet Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az MLSZ beszámolója szerint a magyar válogatott a Nemzetek Ligája C divíziójában szereplő együttesek ellen zárja a 2022-es évet, november 17-én Luxemburgban lép pályára, 20-án Görögország érkezik a Puskás Arénába.

Első ellenfele, Luxemburg jelenleg Törökország mögött a második helyen áll csoportjában, megelőzve a Feröert és Litvániát. A luxemburgi válogatottból több labdarúgó is a Bundesligában játszik, de a Szpartak Moszkvában és a holland bajnokságban is szerepel játékos a keretből. A november 17-i találkozó lesz a magyarok tizenkettedik mérkőzése Luxemburg ellen, és a legutóbbi összecsapás (2017-ben 2–1-re kikaptak) kivételével mindig győztek. 

Ezt követően a görög együttessel találkoznak, amely két mérkőzéssel a csoportkör vége előtt 6 pontos előnnyel vezetik a négyest, amelyben még Koszovó, Észak-Írország és Ciprus található. Játékosaik többségében az angol, a német, a holland, a török és a görög bajnokságban játszanak. Görögország ellen eddig 21 alkalommal léptek pályára, ebből öt alkalommal nyertek, hatszor játszottak döntetlent és tíz alkalommal kikaptak.

A magyar válogatott négy forduló után vezeti csoportját a Nemzetek Ligája A divíziójában az Európa-bajnok olasz, a német és az angol együttes előtt, és a szeptemberi utolsó két összecsapásán az első helyért és ezáltal a négyes döntőbe jutásért küzd.

„Minden évben kevés időt tud együtt tölteni a csapat, mivel roppant sűrű a klubcsapatok programja itthon és külföldön egyaránt, ezért minden egyes együtt töltött plusz nap kiemelt jelentőséggel bír. Ebből a szempontból is fontos lesz a novemberi összetartás, illetve kitűnő alkalmat nyújt arra is, hogy

lehetőséget adjunk azoknak a fiataloknak, akik egy ideje már kopogtatnak a férfi A-válogatott ajtaján, és amennyiben továbbra is megfelelően dolgoznak és teljesítenek, hamarosan rendszeres kerettagok lehetnek.

Szeretnénk lemérni, hogy mire képesek, és hol tartanak nemzetközi szinten a felnőttválogatottak mezőnyében” – idézi az mlsz.hu Marco Rossi szövetségi kapitányt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.