Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kemény csatára számítanak az osztályozón a bardociak, de határozottan a feljutás a cél

Sebestyén Ervin 2024. június 15., 14:39

A Kovászna megyei 4. ligás labdarúgó-bajnokságot veretlenül húzta be a Bardoci Príma, a feljutásért pedig Maros megye legjobbjával, a Radnóti SK-val kell megküzdenie. Az erdővidéki együttes elnöke elmondta, hogy mindent megtesznek majd a siker érdekében.

Kemény csatára számítanak az osztályozón a bardociak, de határozottan a feljutás a cél
Feljutással koronázná meg szenzációs menetelését a Bardoci Príma Fotó: Facebook/Bardoci Príma

Szenzációs idényt tudhat maga mögött a Bardoci Príma, amely a 2023–2024-es kiírásban 28 bajnoki összecsapásából 27-et megnyert, és mindössze az utolsó játéknapon, a Baróti VSC ellen bukott pontokat, miután 0–0-s döntetlent játszottak a felek. Ezzel a fantasztikus teljesítménnyel egyik klub sem tudta felvenni a harcot, így a bardoci alakulat magabiztosan húzta be a bajnoki címet és gőzerővel készül az osztályozóra.

A 3. Ligában való szereplésért a Radnóti SK-val csatázik majd,

amely szintén kiválóan menetelt az elmúlt idényben és az utolsó fordulóban vívta ki az első helyet magának, megelőzve a Marosszentkirály-Náznánfalva csapatát.

A Bardoci Príma klubelnöke, Tókos Jenő elmondta, hogy nagyon kemény csatára számítanak, viszont mindent megtesznek a feljutás érdekében.

„Egy ilyen szezon után abszolút büszkék lehetünk a fiúkra, függetlenül attól, hogy milyen eredmény születik majd a radnótiak ellen.

Természetesen most gőzerővel zajlik a felkészülés az osztályozóra, szerencsére az összes játékosunk bevethető, így van miből válogatni és a legerősebb csapatunkat küldhetjük ki a pályára”

– nyilatkozta a Székely Sportnak a klubelnök.

Hozzátette, hogy az ellenfelük Marosvásárhelyi ASA elleni meccsét élőben tekintették meg, ezzel is próbálták felmérni, hogy milyen erőviszonyt képvisel a marosi gárda.

„A két csapat keretében vannak játékosok, akik jól ismerik egymást, valamint kimentünk a radnótiak meccsére, felmérni, hogy mire kell nagyjából számítani. Nyilvánvaló, hogy nem lesz egyszerű összecsapás, de a célunk határozottan a feljutás” – hangsúlyozta Tókos Jenő.

A Bardoci Príma zsinórban másodszor nyerte meg a Kovászna megyei bajnokságot, az erdővidéki klubnál pedig továbbra is igyekeznek minél több helyi játékost beépíteni.

„Azt tudni kell, hogy a 18-as keretből öt labdarúgó van Brassóból, illetve egy Sepsiszentgyörgyről, a többiek erdővidékiek.

Mindenképpen az a célunk, hogy minél helyi focista szerepeljen nálunk, viszont ha összejön a feljutás, akkor vélhetően komolyabb igazolásokra is szükség lesz”

– vázolta fel a bardociak elnöke.

A két székelyföldi megye párharcában az első mérkőzést június 16-án, vasárnap 18 órától Radnóton rendezik, a feljutó együttes kiléte pedig egy héttel később, 23-án, ugyancsak vasárnap, ám ezúttal 17.30-tól a bardoci visszavágón dől el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.