Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kászon–Gyimes rangadóval kezdődik a Csík körzeti futballbajnokság

Dobos László 2023. augusztus 25., 14:07 utolsó módosítás: 2023. augusztus 25., 21:56

Az utóbbi évek legnépesebb mezőnyével rajtol hétvégén a labdarúgó 5. Liga csíkszéki csoportja, a Csík körzeti futballbajnokság. Összesen 15 együttes nevezett, így minden fordulóban egy csapat szabadnapos lesz.

Kászon–Gyimes rangadóval kezdődik a Csík körzeti futballbajnokság
Kászonaltízen jól előkészített pályával várják az új szezont Fotó: Kászonaltízi SE

Pár év kihagyás után visszatért a Tusnádi Piliske csapata, a csíkmadarasiak pedig hosszú kihagyást követően lesznek újra jelen a Hargita megyei futball térképén.

Érdekes a 4. Ligából kieső Gyergyószárhegyi Bástya esete. Ők azért kerültek át a Csík körzeti csoportba, mert a gyergyói- és a maroshévízi társégben nincs más csapat, akikkel egy ötödik ligás csoportot alkotnának.

Csíkszentmihályon a labdarúgó pálya mellett sportcsarnok épül, ezért a munkálatok ideje alatt a szentmihályiak Szépvízen rendezik hazai találkozóikat. Befejeződött a csíkszentkirályi pálya felújítása, így a Borsáros újra hazai pályán rendezhet bajnokit.

A labdarúgó 5. Liga csíkszéki csoportjának nyitófordulójából kiemelkedik a Kászonaltíz–Gyimesbükk összecsapás, az elmúlt szezonban mindkét csapat dobogós helyen végzett. A 2022-2023-as bajnokságot a Csík körzetiben a Csíkszentdomokos nyerte.

Labdarúgó 5. Liga, Csík körzeti bajnokság, az 1. forduló programja

Szombaton: 17 órától Gyergyószárhegyi Bástya–Csíkszentdomokosi SK.

Vasárnap: 11 órától Csíkszentmártoni SE–Gyimesközéploki Loki SE, Lázárfalvi Mohos–Csíkszentkirályi Borsáros és Kozmási Komisz–Csíkszentimrei Töviske; 14 órától Kászonaltízi dr. Lukács Mihály SE–Gyimesbükki SE, Tusnádi Piliske–Csíkszentgyörgyi Fiság; 17 órától Csíkszentmihályi Törekvés–Szépvízi MŰ (Szépvízen).

A Csíkmadarasi Miklós Márton Ifjúsági Egyesület csapata szabadnapos lesz.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.