Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jó ősz után gyengébb tavasz az udvarhelyi ifi focicsapatnál

Józsa Csongor 2023. május 24., 11:42

A második idényét fejezte be az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokságban a Székelyudvarhelyi ISK és az SZFC közös gárdája. A kisebbek a felsőházban zártak.

Jó ősz után gyengébb tavasz az udvarhelyi ifi focicsapatnál
Az U17-esek a felsőházba jutottak. Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK

Az ISK-SZFC a tavaly ismerkedett az országos vonallal – nem az Elite Ligával, ahol az FK Csíkszereda és a Sepsi OSK is szerepel. A 6-os csoportba kapott besorolást a gárda, tíz másik klubbal vette fel a harcot, mindenkivel egyszer mérkőzött meg.

Két élvonbeli csapat, a CS Mioveni és a Nagyszebeni Hermannstadt FC, illetve két, a 2. Ligában szereplő alakulat, a Sellenberki FC és a Brassói FC is az ellenlábasai között volt.

Nagyon jó őszi szezont tudott maga mögött az U17-es ISK-SZFC közös csapata, hét győzelmet, egy döntetlent és két vereséget összegezve a harmadik lett, így a rájátszás felsőházában folytathatta.

A nagyobbakról, az U19-ről tudni kell, hogy itt szűkös volt a keret, rendre a kisebbektől kaptak kiegészítést. Ők nyolcadikok lettek, így az alsóházban rúgták tovább.

A tavaszi szezon már nem volt annyira jó, betegségek és sérülések tizedelték az együttest, végül a negyedik pozíciót csípték el a fiúk, az első kettő jutott tovább. Összesítésben a 21 mérkőzés alatt 34 pontot összegeztek. Az U19-esek negyedikek lettek a play-offban.

Az U19-es együttes a megyei aranyéremmel. Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK

„Elégedett lehetek a szezonnal, ami az U17-eseket illeti, Persze, lehetett volna jobb is, de az egészségügyi problémák miatt rendre fejtörést okozott, hogy kiket küldhetünk a pályára. A társaság egyben tartása volt a lényeg, ezek a gyerekek tudjanak versenyezni hétről-hétre.

Lehet. hogy a csíkszeredai akadémiai szint magasabb lépcsőfok számukra, vagy épp a továbbtanulást választják a foci helyett a jövőben. Ezért úgy gondoltuk, ne szakadjanak el a sportágtól, ezt tartjuk, és tartottuk szem előtt”

– mondta el Szabó Attila, a Székelyudvarhelyi ISK edzője.

Hozzátette, a Székelyudvarhelyi FC-vel remek partnerséget ápolnak, nem csak a játékoskeret közös, hanem a kiadásokat is megosztotta a sportiskola és a fociklub. Nagy segítséget kapott edzőtársától, Bartos Lászlótól, aki több mérkőzésen ott volt, vagy épp elutazott a nagyobbakkal, amikor más helyszínre kellett menjen a két gárda.

A két korosztályban összesen mintegy 40 fiatal labdarúgó fordult meg az idény során. A csapat nem csak az országos szintéren teljesített jól, hanem megnyerte a megyei bajnokságot, az érmeket ezen a héten kapták meg. Igaz, hogy nem volt továbbjutási joga a zónadöntőre.

A tervek szerint jövőben is indul az ISK-SZFC az országos bajnokságban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.