Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés Róbert: fontosabb volt a három pont, mint a játék szépsége

Dobos László 2023. november 25., 14:51 utolsó módosítás: 2023. november 25., 14:55

Egygólos hazai sikerrel zárult az FK Csíkszereda–CSM Slatina mérkőzés szombaton délben a labdarúgó 2. Liga alapszakaszában. A mérkőzés után a két vezetőedzőt kérdeztük.

Ilyés Róbert: fontosabb volt a három pont, mint a játék szépsége
Megérdemelten győzött az FK Csíkszereda Fotó: Pinti Attila

Az FK Csíkszereda győzelme megérdemelt, többet lőtt kapura és 8:0 volt javára a szögletek aránya, azonban a vendégeknek is volt három nagy gólhelyzetük, és akár ponttal térhettek volna haza. Végül Jelena villanása döntött és a csíkiak otthon tartották a három pontot.

Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője szerint bosszantó, hogy megvoltak a nagy gólhelyzetek, és ezeket nem tudták kihasználni. „Elég feszült mérkőzés volt, velünk együtt a közönség is az utolsó sípszóig szenvedett. Amikor megrúgjuk az első gólunkat, következnek újabb helyzetek, de – sajnos – nem jön össze az újabb gól. Voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor nyomás alá kerültünk, nem tudtuk azt játszani, amit mi szerettünk volna.

De amilyen szituációban vagyunk, ahol állunk most a táblázaton, ebben a helyzetben fontosabb volt a három pont mint a játék szépsége. Ettől eltekintve, úgy gondolom, hogy teljesen megérdemeltük a győzelmet, úgy érezem, hogy összességében fölényben játszottunk.

Egy mérkőzés maradt hátra a naptári évből, a jövő héten a Gloria Buzău otthonába megyünk. Minden szempontból fel kell készüljünk, mert egy olyan csapat ellen lépünk majd pályára, amelyiknek a feljutás a célkitűzése, több tapasztalt, rutinos, volt első ligás játékosuk van. De úgy gondolom, hogy megvannak az esélyeink. Ha ki tudjuk jól elemezni őket, és ha felkészülve megyünk, akkor minden lehetséges. Ott is szeretnénk nyerni, szeretnénk a táblázat első felében zárni az évet” – mondta el a mérkőzés után Ilyés.

Fotó: Pinti Attila

Daniel Oprescu, a CSM Slatina vezetőedzője szerint voltak a mérkőzés után viták a bíráskodás miatt, de ő nem kommentálja, mert a mérkőzés nem a bíráskodáson múlott. „Egy nagyon küzdelmes meccs volt, kiegyensúlyozott összecsapás volt, és végül a pragmatikusabb, a helyzeteit jobban kihasználó csapat győzött. Nekünk volt három nagy gólhelyzetünk.

Ha a ziccereket nem használod ki, akkor nincs ahogy pozitív eredmény elérjél. Bosszantó számunkra, hogy nagyon könnyen kaptuk a gólt.

A 2023–2024-es második ligás bajnokság kiegyensúlyozottabb, sajnos, minőségileg alacsonyabb mint a tavalyi – két pozitív eredmény akár a felsőházi rájátszásig vihet. Még hozzátenném, hogy a csíkszeredai sportlétesítmény szenzációs, sokkal jobban néz ki, mint a mostanában épített romániai stadionok többsége” – nyilatkozta Oprescu portálunknak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.