Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Így látta az elmúlt szezont a Baróti VSC gólkirálya

Sebestyén Ervin 2022. június 16., 21:10

A Baróti VSC bajnoki címet ünnepelhetett, ráadásul 16 év után veretlenül nyerték meg a Kovászna megyei labdarúgó-bajnokság 2021–22-es kiírását. A sikerben oroszlánrészt vállalt a BVSC gólkirálya, Lázár Attila, vele beszélgettünk.

Így látta az elmúlt szezont a Baróti VSC gólkirálya
Galérianézet
Lázár Attila oroszlánrészt vállalt a BVSC bajnoki címében Fotó: Tókos Csaba

Nyolc lejátszott mérkőzésen 22 pontot szereztek a bajnokságban, 7 győzelmet és 1 döntetlent értek el. Ezzel magabiztosan végeztek az élen, három egységgel a Bardoci Príma előtt.

„Abszolút elégedettek vagyunk magunkkal, valamint a teljesítményünkkel. Az igazság az, hogy a legelején nem gondoltuk, hogy mi lennénk a favoritok, viszont 1-2 forduló elteltével világossá vált, hogy nekünk van a legerősebb keretünk és ez plusz erőt adott. Külön öröm, hogy veretlenül lettünk bajnokok, az az egy döntetlen is az utolsó pillanatokban csúszott be, viszont nagyon rossz volt a pálya, nem feküdt ott a játék” – kezdte az értékelést Lázár Attila.

A rutinos csatár hozzátette, hogy a kerettagokat tekintve a helybeliek közül felnőtt bajnoki címet még senki nem szerzett, ez az első, ami még különlegesebbé teszi ezt a sikert.

Fotó: Tókos Csaba

Az idény elején még ő volt a csapat edzője is, szezon közben azonban úgy döntött, hogy változásra van szükség.

„A csernátoni döntetlen után döntöttem úgy, hogy ez túl sok. Nagyon sok feladattal és munkával járt az edzősködés, valamint meccs közben is a cserékre kellett figyelnem, valamint a többiek formájára és fizikai állapotára, emellett a góllövésre is koncentrálnom kellett.

Ez így együtt nem volt egyszerű feladat. Valamilyen szinten személyeskedni is kellett, nagyon sokan vagyunk a keretben, ha valaki nem ütötte meg a szintet azt szemtől-szemben meg kellett mondani, így úgy éreztem az lesz a legjobb, ha ezt a feladatkört átadom másnak

– folytatta.

Fotó: Tókos Csaba

Elárulta, hogy az idény elején eszébe sem jutott, hogy a végén gólkirály is lehet, azonban végül az is összejött neki, miután nyolc megmérettetés során 16 alkalommal talált be. Kiemelte, hogy számára sosem az a legfontosabb, hogy betaláljon, hanem a csapat sikeres legyen. Nem számít ki szerzi a gólt, csak győzni tudjanak.

Hozzátette, hogy korábban sosem végzett a góllövő lista élén, többször volt már második és harmadik helyezett, most sikerült az élen végeznie, ami hatalmas motivációt ad neki a következő idényre.

A szezon során többször is ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, igazi vezéregyénisége a csapatnak, viszont nem csak a pályán hallgatnak rá a társai.

„Sosem volt azzal probléma, ha valaki nem játszott egy adott összecsapáson, vagy ha nem került be a keretbe. Úgy gondolom remek hangulat uralkodik az öltözőben, valamint most is nagyon figyelnek arra, amit mondok, még ha nem is én vagyok az edző. Mindig kiállok értük, segítek nekik a pályán és azonkívül is, legyen szó bármiről”

Fotó: Tókos Csaba

Ami a jövőt illeti, egyelőre csak az osztályozóra koncentrálnak, aztán jöhet a következő idény tervezése.

„Amikor visszajöttem a baróti csapathoz nagyon rosszak voltak a körülmények, voltak problémák. Akkor azt gondoltam, hogy félévnél tovább nem fogok tudni maradni.

Nagyjából harminc játékost hívtam fel, hogy csatlakozzanak hozzánk, abból egy vagy kettő igazolt ide. Azóta sokat változott a helyzet, pár havonta felhív 10-15 játékos, hogy hozzánk szeretne jönni, így úgy gondolom, hogy nem lesz probléma az sem, ha erősítenünk kell jövőre.

A cél viszont az, hogy megmaradjon egyben ez a csapat” – mondta a gólkirály.

A Baróti VSC számára még nem ért véget az idény, ugyanis osztályozót játszanak a Gyulafehérvári Universitatea ellen, Fehér megye bajnokával a harmadik ligába való feljutásért.

Az első összecsapást június 18-án Gyulafehérváron, a visszavágót június 25-én Baróton rendezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.