Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idén nyáron megrendezik a CONIFA Európa-bajnokságot

Zátyi Tibor 2022. január 12., 13:58 utolsó módosítás: 2022. január 12., 13:59

Három év szünet után ismét világeseményt rendez a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA): június 3–12. között Nizzában megrendezik az Európa-bajnokságot, a 12 fős mezőny tagja Székelyföld válogatottja.

Idén nyáron megrendezik a CONIFA Európa-bajnokságot
Ha minden jól megy, Székelyföld labdarúgó-válogatottja nyáron CONIFA-Eb-n szerepelhet Fotó: Twitter

A CONIFA alelnöke, a Székelyföld Labdarúgó-egyesület vezetője, Wenczel Kristóf megkeresésünkre elmondta, hogy pár nappal ezelőtt kapták meg a nizzai város önkormányzatának jóváhagyását, így 2019 után újra Eb-t rendeznek.

Egyedüli kiszámíthatatlan dolog az a koronavírus-járvány, amennyiben nem történik valami nagyon komoly fordulat, akkor lesz Eb.

A korábbi kvalifikációs rendszer értelmét vesztette, így most meghívásos alapon alakítottuk ki a mezőnyt” – nyilatkozta Wenczel.

A 12 fős mezőnyt négy hármas csoportba sorolták, Székelyföld a B jelzésű trióban szerepel, ellenfelei Abházia és Sapmi lesznek.

Az A csoportban Nizza, Két Szicília Királysága és Szardínia, a C-ben Dél-Oszétia, Arcah Köztársaság és Cornwall, míg a D csoportban Padánia, Nyugat-Örményország és Chameria kapott helyet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.