Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idegenben is nyert és továbbjutott a Marosvásárhelyi SE

Horváth Bálint Ottó 2022. július 09., 22:00 utolsó módosítás: 2022. július 09., 22:49

Bejutott a labdarúgó Román Kupa regionális szakaszának döntőjébe a Marosvásárhelyi SE, miután a csoportkör második fordulójában 6–1-re győzött a Nagyszebeni Inter Stars vendégeként.

Idegenben is nyert és továbbjutott a Marosvásárhelyi SE
Mindkét mérkőzésüket fölényesen nyerték meg Fotó: Rab Zoltán

A kupasorozat Közép régiójának 1-es csoportjában a marosvásárhelyiek hazai győzelemmel kezdtek, szerdán 7–1-re múlták felül a Brassó megyei Feketehalmi VSK-t.

A nagyszebeniek ellen lejátszott szombat délutáni mérkőzésen hamar hátrányba került Emil Deteșan vezetőedző csapata, az Inter Stars a 8. perben megszerezte a vezetést. A vendégek azonban gyorsan reagáltak, az első félidő közepére a csapatkapitány, Moldován Tamás egyenlített.

Negyedórával később fordított a Marosvásárhelyi SE, Csala Tibor távolról vette be a hazai kaput, a szünetre pedig kétgólos vezetéssel vonultak, Codruț Gliz talált be.

Kevéssel a szünet után egy ellentámadásból tovább növelte a különbséget a marosvásárhelyi csapat Ionuț Chețan révén, és ezután már nem volt kérdéses a győzelme. A hajrában még további kétszer lőttek a hálóba, Csegőldi Ottó is feliratkozott a gólszerzők közé, Chețan pedig megszerezte második találatát.

Két fölényes győzelmével a Marosvásárhelyi SE a csoport utolsó mérkőzésének – amit jövő szerdán játszanak le Feketehalom és Nagyszeben között – eredményétől függetlenül bejutott a régió döntőjébe, ahol

július 16-án semleges helyszínen a 2-es csoportban győztes Gyulafehérvári CSU-val találkozik, amely szintén szombaton 2–0-ra nyert a Gyergyószentmiklósi VSK ellen.

„Két vakációs hangulatú mérkőzés volt, mivel a harmadosztályú osztályozó után rögtön pihenőt adtunk a játékosoknak. De aztán érkezett a szövetség határozata, hogy játszani kell a kupában. Egy hét után újra összegyűltünk azokkal a játékosokkal, akik játszani akartak, mert többüknek már be volt tervezve a szabadsága.

Bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, elég érettek a feladathoz és mindkét mérkőzésünket kategorikusan megnyertük. Komolysággal vesszük a kupasorozatot, és szeretnénk megnyerni a régió döntőjét is”

– nyilatkozta Emil Deteșan, a Marosvásárhelyi SE edzője.

Labdarúgó Román Kupa, regionális szakasz, Közép-régió, 1-es csoport, 2. forduló:
Nagyszebeni Inter Stars–Marosvásárhelyi SE 1–6 (1–3).
A vásárhelyiek gólszerzői: Moldován (20.), Csala (36.), Gliz (43.), Chețan (50., 84.), Csegőldi (81.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.