Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hat idegenlégiós a Szuperliga év csapatában, a cserepadon két Sepsi OSK-játékos

Zátyi Tibor 2024. május 29., 12:50 utolsó módosítás: 2024. május 29., 13:08

A Hivatásos Labdarúgóliga szerdán délelőtt nyilvánosságra hozta a Szuperliga év csapatának összetételét. A bajnok FCSB-től öten kerültek be a legjobbak közé. A Sepsi OSK-t az év tartalékcsapatában képviselik ketten.

Hat idegenlégiós a Szuperliga év csapatában, a cserepadon két Sepsi OSK-játékos
Ștefănescu volt a gólfelelőse a háromszékieknek, 45 meccsen 14 gólt lőtt és emellett kiosztott még nyolc gólpasszt is Fotó: Pinti Attila

Az FCSB-től öt játékos került be az év legjobbjai közé, a Kolozsvári CFR-t, a Bukaresti Rapidot és az Universitatea Craiovát pedig egyaránt két-két labdarúgó képviseli. A felsőházba bejutott Konstancai Farultól és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-tól nem jelöltek senkit az ideális 11-be.

A gsp.ro megjegyzi, hogy az év csapatában hat idegenlégiós található (három európai és három afrikai), közülük hárman a védelemben.

A Szuperliga év csapata (4–3–3): Târnovanu (FCSB) – Braun (német, Bukaresti Rapid), Ngezana (dél-afrikai, FCSB), Dawa (kameruni, FCSB), Bancu (Universitatea Craiova) – Olaru (FCSB), Mitriță (Universitatea Craiova), Muhar (horvát, Kolozsvári CFR) – Otele (nigériai, Kolozsvári CFR), Rrahmani (koszovói, Bukaresti Rapid), Coman (FCSB).

Dél után nem sokkal megjelent egy újabb bejegyzés, amiben

a szezon második legjobb csapatát is nyilvánosságra hozták.

Megjegyzik, hogy ebben a 11-ben azok a játékosok találhatók meg, akik nem csípték el az ideális csapatot, de mindig a közelében voltak.

Ciobotariu 44 találkozón játszott idén, két találatot szerzett és jegyzett két asszisztot is Fotó: Pinti Attila

A cserék együttesét a CFR uralja, négyen képviselik az ezüstérmest, az FCSB-től további hárman kaptak helyet benne.

A Sepsi OSK-tól a középhátvéd Ciobotariu és a balszélső Ștefănescu került be a cserék közé.

A tartalékokhoz még a Kolozsvári U és a Konstancai Farul küld egy-egy játékost. Itt már kisebb az idegenlégiósok aránya, hárman vannak.

A Szuperliga év tartalékcsapata (4–3–3): Sava (Kolozsvári CFR) – Crețu (FCSB), Ciobotariu (Sepsi OSK), Kresic (horvát, Kolozsvári CFR), Radunovic (montenegrói, FCSB) – Șut (FCSB), Nistor (Kolozsvári U), Tahcidisz (görög, Kolozsvári CFR) – Deac (Kolozsvári CFR), Munteanu (Konstancai Farul), Ștefănescu (Sepsi OSK).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.