Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Korán vezetett az FK Csíkszereda, aztán fordított az osztrák ellenfele

Székely Sport 2023. július 14., 21:40

Lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését a román labdarúgó 2. Liga augusztusi rajtjára készülő FK Csíkszereda. Ilyés Róbert legénysége pénteken este egygólos vereséget szenvedett az osztrák másodosztályban szereplő Kapfenberger SV otthonában.

Korán vezetett az FK Csíkszereda, aztán fordított az osztrák ellenfele
Galérianézet
Hozzájuk hasonlóan másodosztályú csapattal gyakoroltak Fotó: Székely Sport

A szlovéniai Dravogradban edzőtáborozik július 9-20. között az FK Csíkszereda, amelynek második edzőtáborbeli ellenfele az osztrák második ligában szereplő Kapfenberger SV volt. A mérkőzésnek Ausztria stájerországi északi része, a Graztól 43 km-re fekvő Kapfenberg adott otthont, a találkozóra 300 néző volt kíváncsi.

Magyar vonatkozása is van a helyszínnek, ahol a mérkőzés zajlott.

A Franz Fekete Stadion egy többcélú létesítmény, korszerű atlétikai pályával, kitűnő gyepszőnyeggel – leginkább futballmérkőzésekre használják, és a Kapfenberger SV otthona. A stadion 1950-ben épült, és jelenleg 25 359 fő befogadására alkalmas. 2001-ben nevezték el Fekete Ferencről, aki hosszú időn át, 1963 és 1987 között a település polgármestere volt.

Fotó: Székely Sport

A városban a helyi újság tesztjátékként írt a meccsről, de különösebb figyelmet azonban nem fordított a találkozónak.

Az FK kihasználta második gólhelyzetét, előbb Dzsebari lövését blokkolták a hazaiak, a 18. percben azonban az ellenfél hibájából Makrai labdát szerzett, ezt azonnal Kovácshoz továbbította, aki a kapus mellett a hálóba gurította (0–1).

A gól után az FK kifejezetten jól játszott, több helyzetet is kialakított.

A 30. percben ivószünetet rendelt el a játékvezető, amúgy nem volt hőség, mindössze 24 C fok. Szünetig, a 37. percben veszélyes helyzetet alakítottak ki a hazaiak, de a jobbról leadott lövés kapu fölé szállt. Ezt egy szép FK-támadás követte, de Dzsebari is fölé rúgta. A 44. percben mintegy 24 méterről szabadrúgást végezhetett el az osztrák csapat, de a sorfalba rúgták. A bíráskodás gyenge, negyedik ligás színvonalú volt.

Fotó: Székely Sport

Az 51. percben egy banális kapushibából gólt kapott a székelyföldi csapat:

Simon rosszul szabadított fel, gyakorlatilag fejen találta az ellenfél csatárát, aki könnyedén a csíki kapuba fejelte a labdát (1–1).

Az 56. percben egy jobboldali hazai beadásból kapufát fejeltek az osztrákok, a 61. percben a másik kapunál volt gólhelyzet, Makrai kiválóan indította Györgyit, ő azonban a kapusba rúgta a labdát.

A 73. percben átvették a vezetést a házigazdák, egy szögletet követően gólt fejeltek (2–1).

A meccs utolsó perceiben az FK-nak volt két említésre méltó helyzete és egy büntetőgyanús akciója, de ez utóbbit a bíró nem fújta be.

Fotó: Székely Sport

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés:
Kapfenberger SV–FK Csíkszereda 2–1 (0–1).
A vendégcsapat gólszerzője: Kovács Lóránt (18. perc).
Az FK Csíkszereda kezdőcsapata: Gyenge Szilárd (Simon Máté, a 46. perctől) – Andrei Gheralia (Gergely Botond, 80.), Kelemen Dávid (Csürös Attila, 66.), Apró Claudiu (Vita Dániel, 80.), Nagy János (Pintér Bence, 66.), Csiszer Balázs (Györgyi Artúr, 46.), Kovács Lóránt, Veress Szilárd, Simó Csongor (Péter Gál-Andrezly, 46.), Szufián Dzsebari (Magyari Szilárd, 66.), Makrai Gábor (Jelena Richárd, 66.).

Ez volt a csíkiak harmadik mérkőzése a nyári felkészülés során. Útban Szlovénia felé, múlt pénteken este az FK Csíkszereda a román élvonalbeli bajnokság rajtjára készülő Nagyszebeni FC Hermannstadt otthonában lépett pályára, ahol 5–1-es vereséget szenvedett. Ez követően szerdán este a Dragovogradtól 10 km-re fekvő Slovenj Gradec-ben a szerb másodosztályban szereplő Mačva Šabac ellen játszottak, azt a meccset az FK Kovács Lóránt góljaival 2–0-ra nyerte.

A tervek szerint a székelyföldi együttes hétfőn, július 17-én az egyesült arab emirátusokbeli Al Sharjah, Cosmin Olăroiu együttese ellen játszik felkészülési mérkőzést, július 19-én pedig a magyar élvonalban szereplő Paks ellen lépnek majd pályára a csíkiak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.