Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Három egykori FK Csíkszereda-növendék a Puskás Akadémia legjobbjai között

Sebestyén Ervin 2023. december 21., 15:42 utolsó módosítás: 2023. december 21., 15:51

Nagyszabású évzáró gálát rendezett a magyar labdarúgó élvonalban szereplő Puskás Akadémia FC, ezzel búcsúztatva az évet. Az eseményen díjazták az esztendő legkiemelkedőbb teljesítményeit, köztük három egykori FK Csíkszereda-növendékkel.

Három egykori FK Csíkszereda-növendék a Puskás Akadémia legjobbjai között
Dusinszki Szabolcs lett az év akadémistája Fotó: Facebook/Puskás Akadémia

Az ünnepélyt szerdán este rendezték a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont labdajátékcsarnokban, ahol személyesen megjelent és beszédet mondott a klub elnöke Mészáros Lőrinc, Tóth Balázs klub- és akadémiaigazgató, Komjáti András tulajdonosi tanácsadó és Kiss Zoltán kollégiumigazgató is.

Az évzáró gálán az FK Csíkszereda, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia három egykori növendéke is az elismerést kiérdemlő sportolók között volt. A 2022–2023-as idény legjobbjának Corbu Mariust választották, aki 2019-ben két másodosztályú bajnokin játszott az FK színeiben. Az idei kiírásban 17 NB1-es találkozón lépett gyepre, ezalatt 1 gól és 3 gólpassz a termése.

Vajda Szabolcs díjazása Fotó: Facebook/Puskás Akadémia

Az év akadémistája elismerést Dusinszki Szabolcs kapta, valamint az akadémia legkiválóbb tanulója ezúttal is Vajda Szabolcs, akárcsak 2022-ben.

A Puskás Akadémia 17 fordulót követően a negyedik helyen áll a magyar pontvadászatban, hat egységgel lemaradva az első Paks mögött. Legközelebb február 3-án lépnek gyepre a bajnokságban, éppen az éllovas otthonába látogatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.