Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hajszálon múlott a kiesés, osztályozót játszanak Bölöniék a bennmaradásért

Sebestyén Ervin 2024. május 20., 15:47 utolsó módosítás: 2024. május 20., 16:24

Egyetlen gólon múlott a Metz kiesése a labdarúgó francia élvonalból, azonban végül megmenekült Bölöni László együttese és osztályozót játszhat a bennmaradásért.

Hajszálon múlott a kiesés, osztályozót játszanak Bölöniék a bennmaradásért
Az esély adott, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljen a Metz Fotó: Facebook/FC Metz

Az utolsó játéknapot megelőzően Bölöniék matematikailag még a bennmaradást is kiharcolhatták volna, viszont éppen a bajnok PSG látogatott hozzájuk. A fővárosiak ellen nagyarányú győzelemre lett volna szükség, valamint szintén több góllal ki kellett volna kapnia a Le Havre együttesének. Utóbbi 2–1-es vereséget szenvedett el, viszont a Metz nem tudott nyerni, két korai találattal a vendégek elvitték a három pontot.

A Lorient saját közönsége előtt játszott a sereghajtó Clermont ellen, a hazaiak pedig komoly erődemonstrációt tartottak, a rendes játékidő végén 5–0-ra vezettek. A játékvezető további 10 percet hosszabbított, viszont újabb találat nem született.

A Metz kiesése hajszálon múlott, ugyanis így ugyanolyan pontszámmal és gólkülönbséggel végzett, mint a Lorient, de végül az egymás elleni eredmények Bölöni Lászlóék mellett szóltak.

Fotó: Facebook/FC Metz

A Metz osztályozót játszhat a bennmaradásért, viszont még nem ismert az ellenfele. Előbb a St. Etienne kell bizonyítson a Paris FC–Rodez párharc győztese ellen, az onnan továbbjutó gárdával küzd meg Bölöni csapata.

Bajnoki címre vezette csapatát Răzvan Lucescu

Véget ért a görög labdarúgó Szuperliga, a PAOK és az AEK Athén hatalmas csatát vívott egymással az aranyéremért, amit végül a szaloniki klub nyert. Răzvan Lucescu együttese 36 meccsen 80 pontot gyűjtött össze, míg az athéniak 78-at.

Az utolsó fordulóban mindkét együttes sikerrel vette az akadályt, habár a PAOK-nál rezgett a léc, a mérkőzést emberhátrányban fejezte be, de végül 2–1-re győzött és bajnok lett.

Lucescu korábban két bajnoki címet nyert edzőként, a 2018–2019-es szezonban egyszer már felért a csúcsra a PAOK élén a görög pontvadászatban, 2020-ban pedig az Al Hilalt vezette sikerre, valamint 2008-ban megnyerte a román másodosztályt a Brassói FC-vel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.