Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Győzelem és feljutás: ez a Gyergyói VSK célja

Gergely Imre 2024. június 22., 19:31 utolsó módosítás: 2024. június 23., 00:12

A Gyergyószentmiklósi VSK labdarúgói nemcsak az idei szezon legfontosabb meccsére készülnek, de az utóbbi idők legnagyobb lehetősége áll előttük. Reális esélyük van arra, hogy feljussanak a 3. Ligába. Ehhez vasárnap 17.30-tól le kell győzniük a Resinári Păltiniș együttesét.

Győzelem és feljutás: ez a Gyergyói VSK célja
A VSK edzője úgy látja, a szürke mezben játszó gyergyói csapat egy kicsivel jobb, mint a rivális és ezt igyekezni is fognak érvényre juttatni Fotó: Facebook/Acs Păltiniș Rașinari

Ritkán történik meg az, hogy Gyergyószentmiklóson a szombati piacnap forgatagában nem a jégkorongról, hanem a labdarúgásról beszélnek az emberek. De most a foci a téma, és nem is az Európa-bajnokság miatt.

A város csapata, a VSK vasárnap hazai pályán kiharcolhatja a feljutást a 3. Ligába.

Ez régóta áhított cél, de hiába nyerte meg számos alkalommal a megyei bajnokságot az együttes, az osztályozókon rendre alulmaradt.

Az újabb időkben tehát nem élhettek meg olyan sikert a gyergyói focikedvelők, amilyent az elődök 1979-ben kivívtak, és ami után több évig még a B divízióban is megfordult a Gyergyószentmiklósi Jövő.

Most viszont itt a nagy lehetőség. Szeben megye bajnokával a múlt heti odavágón 1–1-es döntetlent játszottak idegenben, és ezzel kedvező helyzetbe kerültek ahhoz, hogy vasárnap délután hazai pályán meglegyen végre a feljutás.

Andrei Țepeș edző a Székely Sportnak elmondta, az első mérkőzésen egy agresszív, masszív ellenfelet ismerhettek meg, akik szintén szeretnének feljutni. Úgy látja, hogy a gyergyói csapat egy kicsivel jobb, mint a rivális és ezt igyekezni is fognak érvényre juttatni.

Rámutatott, oda kell figyelni a rögzített helyzetekre, szögletekre, szabadrúgásokra, mert ezekben nagyon jó a Szeben megyei bajnok. Ezzel szemben a gyergyószentmiklósiak a gyors játékosoknak köszönhetően kerülhetnek fölénybe.

„Egész héten készültünk, készen állunk a fontos mérkőzésre. Jó a csapatban a hangulat, nagyon pozitívan indulunk neki, és reméljük, hogy összejön az osztályozó ennyi év után. Most már itt az ideje, hogy ez meglegyen. Hívunk mindenkit, legyenek minél többen a lelátón, szurkoljanak nekünk, itt az ideje, hogy 3. ligás csapata legyen Gyergyónak is” – fogalmazott Țepeș.

A házigazdák felhívják a figyelmet arra, hogy ezen a kiemelt fontosságú mérkőzésen szigorú biztonsági előírások lesznek érvényben. A stadionban az alkoholfogyasztás tilos, és a beléptetésnél ellenőrizni fogják a nézőket. A belépőjegy ára erre a találkozóra 15 lej lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.