Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyenge volt a helyzetkihasználás, otthon kapott ki a román válogatott

Sebestyén Ervin 2022. november 17., 20:33

Hazai pályán játszott felkészülési összecsapást a román labdarúgó-válogatott Szlovénia ellen, amely során az első játékrészben öt perc alatt két gólt kaptak, amit már nem sikerült ledolgozniuk a második félidőben, 2–1-es vereséget szenvedtek el.

Gyenge volt a helyzetkihasználás, otthon kapott ki a román válogatott
Több lehetőségük is volt az egyenlítésre, egyiket sem váltották gólra a románok Fotó: frf.ro

Nem indult rosszul a csütörtök esti találkozó, az első negyedórában mindkét fél előtt adódtak lehetőséget, a vendégek meglepően bátrak támadták le ellenfelüket. A 26. minutumban Stojanivic beadására remekül érkezett Sesko, és kiválóan fejelte a románok kapujába a játékszert, ezzel megszerezvén a vezetést (0–1).

Alig öt perccel később Sporar lövését nem tudta Moldovan hárítani, így gyorsan kettőre nőtt a szlovénok előnye (0–2).

Az első félidő végén még kétszer tudtak veszélyeztetni a vendégek, a bekapott gólok teljesen megzavarták a román válogatottat, nagyon jókor jött számukra a szünet.

A fordulást követően ismét bátran játszott a hazai gárda, azonban kezdetben egyik befejezésük sem volt kellően pontos. Aztán a második játékrész derekán Cristi Manea remekül szolgálta ki Drăgușt, aki tökéletesen találta el a labdát és sikerült szépítenie (1–2).

A folytatásban a románok mindent megtettek az egyenlítés érdekében, azonban Oblak rendre a helyén volt és fogta a próbálkozásokat. Maradt a 2–1-es végeredmény, Edward Iordănescu továbbra sem lehet elégedett a látottakkal.

A mérkőzés folyamán a Sepsi OSK két labdarúgója, Nicolae Păun és Marius Ștefănescu is végig a padon ült, nem küldte be őket a szövetségi kapitány.

A románok legközelebb Moldova otthonában játszanak barátságos meccset november 20-án, 20.30-tól.

Labdarúgó felkészülési mérkőzés:
Románia–Szlovénia 1–2 (0–2)
gólszerzők: Drăguș (64.), illetve Sesko (26.), Sporar (32.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.