Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyász: meghalt Pelé, a 20. század legnagyobb futballistája

Székely Sport 2022. december 29., 21:17 utolsó módosítás: 2022. december 29., 21:18

Nyolcvankét éves korában, hosszú betegség után meghalt Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok futballistája, halálát csütörtök este jelentették be.

Gyász: meghalt Pelé, a 20. század legnagyobb futballistája
82 éves korában, hosszú betegség után elhunyt Pelé Fotó: Netflix

Pelé 92-szer húzta magára a brazil válogatott mezét, összesen 77 gólig jutott, pályafutása alatt pedig 1363 tétmeccsen 1279-szer volt eredményes. A 20. század legjobb labdarúgójának választották, játéka milliókat nyűgözött le.

A legendás játékos november végén, a futball-világbajnokság alatt került kórházba São Paulóban, az orvosai már akkor aggódtak, hogy a kemoterápiás kezelése nem hozta meg a várt eredményeket. Néhány nappal később egy brazil lap arról írt, hogy palliatív ellátást kap, mert szervezete nem reagál a kemoterápiás kezelésre – ezt a hírt később nem erősítették meg.

Karácsony előtt a São Pauló-i Albert Einsten Izraelita Kórház közölte, hogy a háromszoros világbajnok futballistánál a rákos betegség előrehaladott állapotban van, a vese- és szívműködési zavarai miatt még több gondozást igényel. Halálát csütörtök este jelentették be.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.