Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Futballcipőket kapott ajándékba a Székelyföld Labdarúgó Akadémia

Dobos László 2022. október 27., 11:22

A magyar labdarúgó másodosztályban játszó Budafoki MTE részéről 80 pár vadonatúj futballcipőt hozott ajándékba a Székelyföld Labdarúgó Akadémiának Németh Zsolt magyar országgyűlési képviselő. A sportszereket Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elnöke vette át.

Futballcipőket kapott ajándékba a Székelyföld Labdarúgó Akadémia
Galérianézet
Szondy Zoltán, a csíki klub elnöke és Németh Zsolt magyar országgyűlési képviselő Fotó: Veres Nándor

Rangos vendége volt csütörtökön délelőtt az FK Csíkszeredának és a Székelyföld Labdarúgó Akadémiának. Október végi székelyföldi útja során Németh Zsolt országgyűlési képviselő elsőként a csíkszeredai stadionhoz látogatott, ahol találkozott Szondy Zoltánnal, a csíki klub elnökével.

A Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke nem jött üres kézzel, a Budafoki MTE részéről 80 pár vadonatúj futballcipőt hozott ajándékba a Székelyföld Labdarúgó Akadémiának (SZLA). Az eseményen jelen volt – többek között – Tóth László csíkszeredai magyar főkonzul és Krecska János, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia regionális igazgatója is.

Fotó: Veres Nándor

Németh Zsolt felolvasta az 1912-ben alapított Budafoki MTE Adományozó levelét, és ismertette röviden az 1945/46-os szezonban, illetve tavaly élvonalban szereplő dél-budai klub történetét, kiemelve, hogy a BMTE számos magyar legendás labdarúgót adott a magyar futballnak, többek között Zakariás Józsefet, az Aranycsapat balfedezetét, és kortársát, Csordás Lajost, a későbbi évtizedekben pedig innen indult Noskó Ernő, Mezey György, Verebes József és Esterházy Márton is.

Az adományozásnak egyik háttere az, hogy a Budafoki MTE együttműködési kapcsolatot szeretne létesíteni a Székelyföld Labdarúgó Akadémiával. A sport egyik fontos eleme a magyar kormány nemzetpolitikai stratégiájának, célja a nemzeti összetartozás erősítése”

– nyilatkozta a politikus.

Fotó: Veres Nándor

Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke megköszönte az ajándékot, majd ismertette röviden az SZLA tevékenységét, kihangsúlyozva, hogy közel 4500 gyerekkel foglalkoznak rendszeresen a Székelyföldtől egészen a partiumi Érmihályfalváig kialakított központokban. A klubelnök elmondta, a cipők az alközpontokhoz kerülnek, ott pedig a szegényebb sorsú gyerekeknek adják.

„A Budafokkal való együttműködést már jövő nyáron elkezdhetjük, a BMTE-t meghívjuk 2023 nyarán a hagyományos utánpótlástornánkra. Utánpótlás-nevelési rendszerünkben a gyerekeknek a futballcipőkön kívül mindent biztosítunk, de a szegény családokból érkezőknek cipőt is vásárolunk, a most adományban kapott 80 pár cipőt pedig Krecska János, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia regionális igazgatója fogja szétosztani.

Egyébként a futball az egyedüli terület a magyar kormány nemzetpolitikai programjai közül, amelyet jó szemmel néz a román politika, és amint topolyai klubelnök barátomtól megtudtam, hasonló a helyzet Szerbiában is”

– mondta a el Szondy.

Fotó: Veres Nándor

A csíki klubelnök az akadémiai beruházások kapcsán hozzáfűzte, hogy Marosvásárhely is fontos láncszeme az akadémiai rendszernek, de ott nehézkesen működnek a dolgok, hisz amíg más településeken három hónap alatt megkapták egy műfüves pálya építéséhez az engedélyt, ez Marosvásárhelyen másfél évbe telt.

Szurkolói busz Jászvásárra

Idegenben, a Jászvásári Poli otthonában szerepel szombaton délelőtt 11 órától az FK Csíkszereda csapata a labdarúgó 2. Liga 12. fordulójában. A csíkszeredai klub ingyenes szurkolói buszt indít a találkozóra, és minden utazó számára ebédet biztosít. Jelentkezni Tamás Lászlónál, a 0743–314314-es, vagy Vízi Balázsnál a 0741–055075-ös telefonszámon lehet naponta 8 és 16 óra között lehet, pénteken 12 óráig.

 

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.