Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

FK–Slobozia: a vendégkapust dicsérték az edzők

Dobos László 2021. november 27., 18:56 utolsó módosítás: 2021. november 27., 21:04

Gól nélküli döntetlennel végződött az FK Csíkszereda szombati hazai mérkőzése az Unirea Slobozia ellen a labdarúgó 2. Liga 15. fordulójában. A találkozó után mindkét vezetőedző nyilatkozott a Székely Sportnak, és mindkét szakember a vendégcsapat kapusának teljesítményét emelte ki.

FK–Slobozia: a vendégkapust dicsérték az edzők
Remekelt Csíkszeredában az Unirea Slobozia hálóőre Fotó: Pinti Attila

Az Unirea Slobozia kapuját a 22 éves Ionuț Cristian Gurău védte Csíkszeredában, a kiváló adottságokkal rendelkező hálóőr a Hagi Akadémia neveltje.

Valentin Suciu, az FK Vezetőedzője szerint a foci nem mindig igazságos, nem mindig a jobbik nyer.

„Nem sikerült gól szerezni, hiányzott a mérkőzés sava-borsa, a gól. Az ellenfél kapusa egy nagyon jó napot fogott ki, mondhatom, hogy a lehetetlent is kivédte. A helyzetek alapján az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzés sorsát, de sajnos nem jött össze a gól. Volt egy-két játékos, akitől többet vártam. Ők nem hozták azt a pluszt, amit tőlük elvártam. De sajnos, a cserék se hozták azt a pluszt a játékban, amire a csapatnak szüksége lett volna.

Sajnálom, hogy csak egy pontot tudtunk itthon tartani, mert az első perctől az utolsóig nyomást gyakoroltunk az ellenfélre.

Aprót sérülés miatt le kellett cserélni, később derül ki, hogy komolyabb-e a sérülése.

Holnaptól az idei utolsó mérkőzésre, a Temesvári Ripensia elleni idegenbeli találkozóra összpontosítunk. Három pontért utazunk Temesvárra, de azon a meccsen sokkal tisztábbak kell legyünk fejben a kapu előtt. A gólhelyzeteket ki kell használni” – mondta el Suciu.

Adrian Mihalcea, a Bukaresti Dinamo egykori meghatározó játékosa, az Unirea Slobozia jelenlegi vezetőedzője – eltiltás miatt – a lelátóról nézte végig a mérkőzést, és szerinte a játékvezetők a meccs végén belenyúltak a mérkőzésbe, öt perc hosszabbítást jeleztek, de legalább tíz perc volt a ráadás.

Az egyik legszerencsésebb pont, amit edzőként a Sloboziával megszereztem.

Gratulálok az FK Csíkszeredának, uralta a mérkőzést az elejétől a végéig, többször megérdemelte volna a hazai a gárda, hogy gólt szerezzen, de a mi szerencsénkre kapusunk kiváló napot fogott ki. Nyertünk egy pontot. Soha nem szereztünk pontot ennyire rossz játékkal.

Az első félidőben semmit se tudtunk felmutatni. Félénkek voltunk, az egy az egy elleni harcokat nem tudtuk megnyerni, kiszámíthatóak voltak a támadásaink. Az is számított, hogy a csapatunkból több játékos hiányzott. Fordulók óta nálunk csak a hátvédek szereznek gólt.

Csapatunk célkitűzése az első tíz között végezni, egy esetleges mai győzelemmel maradtak volna esélyeink a felsőházi rájátszásba jutni, de az első hat közé jutás szempontjából ma az esélyeink minimálisra csökkentek” – nyilatkozta készséggel a Székely Sportnak a sloboziai születésű, 16-szoros román válogatott Mihalcea.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.