Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Féltávnál a 2. Liga rájátszása, képben az élvonalba való belépés az FK Csíkszeredánál

Józsa Csongor 2024. április 22., 17:04 utolsó módosítás: 2024. április 22., 17:21

Egyik csapat már fél lábbal belépett a Szuperligába, a másik kilétére valószínűleg az utolsó pillanatig várnunk kell. Az odavágókat lejátszották a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásában, belenéztünk a statisztikákba.

Féltávnál a 2. Liga rájátszása, képben az élvonalba való belépés az FK Csíkszeredánál
Nagy a versenyfutás a pontokért a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásában Fotó: Pinti Attila

A labdarúgó 2. Liga alapszakaszának tizenkilenc játéknapját követően az első hat helyezett jutott a felsőházi rájátszásba, azaz harcolhatnak tovább azért, hogy jövőre az élvonalban szerepelhessenek. Igaz, ez csak részben igaz, ugyanis két klub, a Vajdahunyadi Corvinulnak, illetve a Sellenberki SK-nak nincs feljutási joga.

Az együttesek tovább vitték a megszerzett pontokat, a versenykiírás alapján pedig még játszanak egy oda-visszavágót a play-offban. Ketten egyenes ágon megszerzik a Szuperligába való feljutást, a másik kettőre pedig osztályozó vár.

Vasárnap délután a Gloria Buzău–FK Csíkszereda összecsapással zárult a felsőházi rájátszás ötödik fordulója, azaz éppen a bajnokság ezen részének a felénél járnak az együttesek.

Az megállapítható, hogy igencsak kiegyenlített a küzdelem, csupán egyetlen csapat, a Buzău veretlen, a többiek legalább egy alkalommal vesztesként hagyták el a játékteret.

A legtöbb pontot ezen öt játéknap alatt az Unirea Slobozia szerezte, át is vette a vezetést a Selenberktől a tabellán – figyelembe véve, hogy a harmadik pozícióban szereplő FK Csíkszeredával szemben tizenegy pont az előnye, kijelenthető, hogy ők már fél lábbal beléptek a Szuperliga kapuján.

Fotó: Pinti Attila

A felsőházi rájátszásban (öt forduló) szerzett pontok szerinti állás

1. Unirea Slobozia 10 pont
2. Vajdahunyadi Corvinul 8 pont
3. Gloria Buzău 7 (4–3)
4. FK Csíkszereda 7 (5–5)
5. CS Mioveni 3 (2–5)
6. Sellenberki SK 3 (1–4)

A másik, egyenes ági feljutásért nagy a dulakodás: a Buzău 41, a Csíkszereda 39, illetve a Mioveni 36 ponttal rendelkezik. Abból kiindulva, hogy még játékban van 15 pont, valamint még egyszer mindhárman megmérkőznek egymással, megjósolhatatlan, hogy ki lesz élvonalbeli és mely két gárdának lesz még két találkozója szuperligás klubokkal. Jelenleg az FK Csíkszereda és a CS Mioveni van ezen pozícióban.

2. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Unirea Slobozia
5
3
1
1
6-3
50
2
Vajdahunyadi Corvinul
5
2
2
1
5-3
45
3
Sellenberki SK
5
0
3
2
1-4
45
4
Gloria Buzău
5
1
4
0
4-3
41
5
FK Csíkszereda
5
2
1
2
5-5
39
6
CS Mioveni
5
0
3
2
2-5
36

Amennyiben most következne az élvonalbeli osztályozó, akkor a Szuperligából a Jászvásári Poli (13. hely) és a Bukaresti Dinamo (14.), játszaná azt. A versenykiírás szerint pedig az FK a Polival, a Mioveni pedig a fővárosiakkal csapna össze a párosmeccsen.

Félő volt – ezt pedig az FK Csíkszereda elnöke, Szondy Zoltán is szóvá tette az alapszakasz végén –, hogy a két gárda, a Sellenberk és a Vajdahunyad lesz akik egyes találkozókon nem sportemberi magatartással védik esélyeiket. Egyelőre ez nem tapasztalható, sőt, a székelyföldiek a két rájátszásbeli győzelmüket épp ezen két alakulat ellen jegyezték.

Fotó: Pinti Attila

Sok elemzésre nincs idő, a labdarúgó 2. Liga play-offja ezen a héten tovább robog, szerdán folytatódnak a küzdelmek. Valamelyest nehezebb az FK Csíkszereda programja, ugyanis a visszavágók során három találkozót játszik idegenben, kettőt saját szurkolótábora előtt, ezek közül pedig az egyik meccs az éppen élen álló Sloboziával lesz, míg a másik az egyik legjobb formában lévő Buzăuval.

Az FK Csíkszereda hátralévő mérkőzései a felsőházi rájátszásban

a 6. fordulóban (április 24-én, szerdán 17 órától): a Sellenberki SK-val (idegenben),
a 7. fordulóban (április 27-én, szombaton 11 óra 30 perctől): az Unirea Sloboziával (hazai),
a 8. fordulóban (május 3-4-én): a CS Mioveni-el (idegenben)
a 9. fordulóban (május 8-9-én): a Vajdahunyadi Corvinullal (idegenben),
a 10. fordulóban (május 11-12-én): a Gloria Buzăuval (hazai).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.