Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felsőházi rájátszásba jutna az SZFC

Zátyi Tibor 2021. július 12., 11:42 utolsó módosítás: 2021. július 15., 12:53

Az új vezetőedző, Mihai Ianc irányításával munkába állt a labdarúgó 3. Liga 2021–22-es szezonjára készülő Székelyudvarhelyi FC. A keret ezúttal is lényeges változásokon esett át, a csapat magyar magja viszont megmaradt. A klub vezetőségének reményei szerint most annyira meg tudják erősíteni az SZFC-t, hogy az előző évekkel ellentétben idén az élbolyban zárjon a csapat és bejusson a felsőházi rájátszásba.

Felsőházi rájátszásba jutna az SZFC
Mozgásban az udvarhelyi fiúk, kedden már edzőmeccset játszanak Fotó: Erdély Bálint Előd

Az előző szezonban harmadosztálybeli helyét pótselejtezőn bebiztosító csapatból tizenegyen távoztak. A kapusok közül Bordás Dániel hazament Magyarországra, míg Sebastian Moroz jelenleg az Astránál edz. A mezőnyjátékosok közül továbbá más csapatoknál folytatja Adrian Stoian, Raul Negotei, Csala Tibor, Andrei Țepeș, Sütő Zalán, Rácz Bence, Hodgyai László, Szőcs László és Cosmin Turcu.

Az újonnan érkezők közül elsőként a Szászrégeni Avântul két meghatározó játékosa, Ovidiu Covaciu középpályás és Cristian Claudiu Merdariu középhátvéd csatlakozott a kerethez, majd sikerült megszerezni a négy poszton is bevethető játékos, a 21 éves Cătălin Creț aláírását is. A kapuban ugyancsak fiatalok teljesíthetnek majd hétről hétre, Bencze Norbert mellé Ștefan Georgescu és Flaviu Bodea érkezett. Az FK Csíkszereda U19-es bajnokcsapatából kölcsönben érkezett három ifjú tehetség: Lázár Kristóf, Baga Szabolcs és Rácz Barna.

Az 1. Ligában is megfordult, az előző idényben az FK Csíkszeredánál a másodosztályban játszott Savin Cătălin Mihai pedig visszatér szülővárosába, Székelyudvarhelyre. A középpályára érkezett még Petra Mihai és Andrei Stanciu. Az SZFC korábbi keretéből a csapatnál maradt: Bencze Norbert kapus, Vékás Barna, Bálint Rajmond, Berkeczi Csongor, Barta Norbert, Mitra Szilárd (egyben másodedző), Marucza Csanád és Simó Csongor.

Az SZFC szakmai igazgatója, Mészáros Alpár érdeklődésünkre elmondta, hogy az új csapat összeállításakor hárman, Mihai Ianc vezetőedzővel és László Zsolt csapatmenedzserrel közösen hozták meg a döntést, hogy ki csatlakozzon a kerethez, ki maradjon, ki távozzon.

„Szerintem nagyjából 90 százaléknál tartunk, tíz százalék hiányzik a teljes keretből. Úgy gondolom, jól alakul a csapat, és nagyon reméljük, hogy benne leszünk az első négyben és a felsőházban játszhatunk majd, nem úgy, mint korábban, amikor a kiesés elől menekültünk.

Minőségi a játékosállományunk, az edzőnek tehát adott a feladat, hogyan tud belőlük összerakni egy eredményes csapatot.

Tizenöt meccs lesz idén, az alapszakaszból három forduló marad jövőre. Ha az őszi találkozókon nem szerzünk elegendő pontot, akkor a téli szünetben már nem tudunk akkorát változtatni, hogy az érezhető legyen majd jövő tavasszal. Tehát most kell megmutatnunk magunkat ebben az új formában” – mondta Mészáros Alpár.

Az SZFC pénteken kezdte meg az edzéseket, kedden pedig már lejátssza első felkészülési mérkőzését is, Tatrangon a 2. ligás Bukaresti Metaloglobusszal találkozik, majd jövő szombaton a Dési Unireát fogadja, annak a mérkőzésnek egyelőre nincs helyszíne, de valószínű, hogy a strand melletti műgyepes pályán rendezik a meccset, mivel a városi stadionban a kapuk előtti gyepszőnyeget óvják. 

„Túl vagyunk az első edzéseken, kezdjük megismerni egymást, a várost. Nagyszerű körülmények között dolgozhatunk, nagyon elégedett vagyok. A keretet a két felkészülési meccs után fogjuk véglegesíteni, a tényleges felkészülésünk így július 19-én kezdődik.

Pozitív gondolatokkal fogtunk neki a munkának, a cél az, hogy az első négyben végezzünk. Ezt nem megpróbáljuk elérni, hanem el kell érnünk!”

– nyilatkozta Mihai Ianc edző.

A harmadosztályos pontvadászat a tervek szerint augusztus végén rajtol.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.