Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felnéznek rájuk, de győzni szeretnének a törökök ellen az FK Csíkszereda fiataljai

Dobos László 2022. szeptember 13., 18:29 utolsó módosítás: 2022. szeptember 13., 18:36

Karrierjük legfontosabb mérkőzéséhez érkezetek az FK Csíkszereda U19-es korosztályú labdarúgói: szerdán 17 órától a török bajnok Galatasaray együttesét fogadják az ifjúsági Bajnokok Ligája első körében.

Felnéznek rájuk, de győzni szeretnének a törökök ellen az FK Csíkszereda fiataljai
Galérianézet
Kedden késő délután Csíkszeredában edzett a Galatasaray. Érződött, hogy mindenben profik Fotó: Pinti Attila

Nem gyúródtak a bukaresti újságírók az eseményt felvezető kedd délutáni sajtótájékoztatón, a román központi médiát senki sem képviselte a csíkszeredai stadion konferenciatermében megtartott eseményen.

Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke köszöntötte a vendégeket és a megjelent újságírókat, majd miután kiderült, hogy a román médiát nem képviseli senki, elmondta:

ez a tény is bizonyítja, hogy a bukaresti román sajtót csak a cirkusz érdekli, a románok és a magyarok összeugrasztása, és nem az, hogy az FK Csíkszereda képviseli Romániát az UEFA Youth League-ben”.

Fotó: Pinti Attila

Neves labdarúgó volt a Galatasaray U19-es csapatának vezetőedzője. A Nyugat-Berlinben született, 39 éves Hakan Kadir Balta ifiként a Herta BSC csapatában játszott, majd kilenc évig a Galatasaray felnőtt együttesében futballozott, 50-szeres török válogatott.

„Hosszú és fárasztó út után érkeztünk Csíkszeredába. Egyetlen hiányzó játékosunk van, de bízok a jó szereplésben.

Érdekes tapasztalat lesz számunkra ez a párharc, mi két meccsben gondolkodunk”

– mondta el Balta. 

A Galatasaray ificsapatának kapitánya, Baran Aksaka kihangsúlyozta, hogy jól érzik magukat Csíkszeredában, nagyon jó a pálya és bízik a pozitív eredményben.

Fotó: Pinti Attila

Demény Norbert irányította tavaly is az FK Csíkszereda ificsapatát az UEFA Yoth League-ben, amely a francia bajnok Angers-vel szemben maradt alul.

„Idén több időt töltöttünk együtt, voltak meccseink, a csapat egy része a 3. Ligában, egy másik része az Ifjúsági Ligában szerepelt, páran pedig a felnőtt csapatban léptek pályára.

Jó a hangulat, a fiúk tudják, hogy ez egy más fejezet, ez nem a hazai bajnokság. Elemeztük az ellenfelet, nagyon jó a keretük, szervezettek, egyáltalán nem lesz könnyű ellenük, de ezen a szinten nincsenek gyenge csapatok”

– nyilatkozta Demény.

Fotó: Pinti Attila

Jó hír az FK-nál, hogy felépült sérüléséből, és ott lesz a keretben a csapatkapitány, Daniel Vereguț. A sepsiszentgyörgyi születésű, magyarul kiválóan beszélő hátvéd elmondta, hogy motiváltan várják a mérkőzést.

Biztos, hogy nagy csapat a Galatasaray, kiváló az akadémiájuk, felnéz mindenki rájuk, de mi is nagyon motiváltan várjuk a meccset, számunkra nagy kihívás a török csapat elleni párharc. Győzni szeretnénk”

– hangsúlyozta Vereguț.

Fotó: Pinti Attila

Jegyek, tv-közvetítés, játékvezetők

Az FK Csíkszereda–Galatasaray mérkőzés szerdán 17 órakor kezdődik, a csíki klub weboldalán, illetve a Marosvásárhelyi Rádióban élőben közvetítik.

Egy belépő 20 lejbe kerül, és ezeket szerda délben 12 óráig online, a bilete.ro oldalon lehet megvásárolni. Ezt követőn a meccs kezdetéig a csíkszeredai stadionnál, az O-szektor felőli oldalon található jegypénztárnál lehet belépőt vásárolni. Megtudtuk, hogy a stadion kapuit egy órával a mérkőzés kezdete előtt, 16 órakor nyitják.

Bosznia-Hercegovinából érkeznek a játékvezetők, Miloš Gigovic lesz a középbíró, Damir Lazić és Enes Đozić pedig a vonalbírók. A negyedik játékvezetői feladatokat Lucian Rusandu fogja ellátni.

A párharc visszavágóját október 5-én rendezik Isztambulban. Továbbjutás esetén az FK fiataljaira az ukrán Rukh Lviv és a lengyel Zagłębie Lubin párharc győztese vár a következő körben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.