Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Farcád az Udvarhely körzeti bajnoka

Józsa Csongor 2022. július 04., 17:15

Rövidített pontvadászatot rendeztek az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban. A pandémia miatt két idény kimaradt, idén tavasszal vágtak neki az új kiírásnak, a hétvégén játszották a döntőt. A Farcádi SE „megvédte címét”.

Farcád az Udvarhely körzeti bajnoka
Galérianézet
Fotó: Erdély Bálint Előd

Vasárnap két helyszínen, Bögözben és Korondon játszották a labdarúgó 5. Liga udvarhelyszéki kiírásának helyosztóit. Mindkét esetben a vendégek örülhettek, ráadásul úgy, hogy hátrányból tudtak fordítani. Ez azt jelenti, hogy a kisdöntőt Malomfalva nyerte, így harmadik lett, a Farcádi SE pedig a bajnoki címmel büszkélkedhet.

„Volt egy kis düh bennünk, mert már az elején jeleztük, ha a döntőig érünk, akkor az a vasárnap nem lesz jó nekünk, hiszen falunap volt Farcádon. Ennek ellenére a szervező, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) nem sokat tett meg, hogy eltolja pár nappal.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Elég jó összetételben tudtunk így is pályára lépni, jó meccsen, kétszer is fordítanunk kellett a Korond otthonában, megnyertük a bajnokságot”

– mondta el megkeresésünkre Móni Attila, a Farcádi SE csapatkapitánya, egyben elnöke.

Meglátása szerint a fináléba jutott két együttes kiemelkedett a mezőnyből, így megérdemelten néztek farkasszemet az utolsó meccsen. A Farcádi SE 2019 után – a legutóbbi Udvarhely körzeti bajnokság első helyét is ők hódították el – újból az élen zárt. Ráadásul mindezt úgy tették, hogy egy döntetlen mellett az összes párharcukat megnyerték.

Fotó: Erdély Bálint Előd

„Próbálunk helyi fiatalokat bevonni a keretünkbe, kis település a miénk, így ez nem éppen olyan könnyű. Nagyrészt udvarhelyi játékosok alkotják a csapatot.

Mindenképp benne van a pakliban, hogy elindulunk a 4. Ligában, szeretnénk meglépni újból ezt a lépést, hiszen a pandémia miatt félbeszakadt bajnokságkor is már ott szerepeltünk”

– tette hozzá a farcádiak elnöke.

A HMLE részéről a szervező, Somolyák István kifejtette, problémamentesen zárták a szezont. Véleménye szerint meglátszott a kétéves kihagyás, a mostani bajnokság amolyan előkészület volt a következő évadra.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A Csík körzeti bajnokságot a Csíkszentsimoni FC nyerte, a június 24-én rendezett döntőben 3–1-re verte a Szépvízi MŰ együttesét.

Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság

Döntő: Korondi Ifjúság–Farcádi SE 2–3 (2–2).

Gólszerzők: Sükei László (13.), Varga György (31.), illetve Benedek Elemér (15., 45.), Molnár Károly (58.).
Kisdöntő: Bögözi SE–Malomfalvi Ifjúság 1–4 (1–0).
Gólszerzők: Banka Levente (6.), illetve Vass Arnold (56., 78., 80.), Tankó Zoltán (61.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.