Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ezúttal sem jött össze az éremszerzés a csíki női focicsapatnak az U15-ös Elit Ligában

Dobos László 2024. június 03., 11:15

Egymást követően harmadik alkalommal jutott be Románia legjobb négy csapata közé az FK Csíkszereda az U15-ös női futballbajnokságban. Portik Helga tanítványai a Kolozs megyében megrendezett hétvégi négyes döntőn a negyedik helyen végeztek.

Ezúttal sem jött össze az éremszerzés a csíki női focicsapatnak az U15-ös Elit Ligában
Galérianézet
Nem tudtak túljutni a kolozsváriakon az FK játékosai Fotó: Ștefan Martinescu/ Kolozsvári U

Nagyiklódon, a Kolozsvári U Olimpia szervezésében rendezték meg idén a női U15-ös korosztályú csapatok számára kiírt Elit Liga négyes döntőjét. A csíki lányok akárcsak az előző két kiírásban, ezúttal sem tudtak előrépp lépni, így be kellett érjék a negyedik hellyel.

Portik Helga vezetőedző a klub honlapjának az nyilatkozta, hogy az elődöntőben, a házigazdák ellen az első félidőt kissé meglepődötten kezdték, és ez sokba került számukra. „Alakítottunk ki helyzeteket, amiket sajnos nem tudtunk gólra váltani, míg az ellenfél minden apró hibánkat kihasználta. A második játékrészben sokkal magabiztosabbak voltunk. Egy jól kipasszolt helyzetből sikerült gólt szereznünk. Ezzel meg is leptük az ellenfelet, de már nem volt elég időnk, hogy megfordítsuk a mérkőzést”.

Hozzátette, hogy a kisdöntőben elég jól játszottak az elején, hamar kialakítottak gólszerzési lehetőségeket, de ezeket nem tudták kihasználni, a Rapid viszont élt a helyzeteivel.

Fotó: FK Csíkszereda

„Kemény mérkőzéseket vívtunk, hisz itt már mind a négy csapat nagyon jó játékerőt képviselt. Nagyon szerettünk volna érmet nyerni, de ez nem így alakult. Ettől függetlenül nagyon örülünk, hogy ott lehettünk, és sok jó tapasztalattal gazdagodhattunk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy idáig eljutottunk” – fogalmazott Portik Helga.

Női labdarúgó Elit Liga, U15-ös korosztály, elődöntő:

Kolozsvári U Olimpia–FK Csíkszereda 3–1 (2–0).

Gólszerzők: Meia Micușan (11.), Tanya Maier (29. és 44.), illetve Cseke Melánia (62.).
FK Csíkszereda: Rusu Kriszta – Andrea Cristina Sandu, Trinfuj Boglárka, Benedek Kincső (Páll Vanda, 68.), Alexia Georgiana Zănoaga, Kádár Noémi, Annabelle Natsi Nombot, Lénárt Nikolett (Basa Brigitta, 62.), Amalia Elena Tărpăscu (Balázs Ajna, 68.), Cseke Melánia (Kósa Ágota, 68.), Orbán Anna (Juhász Anett, 57.). Vezetőedző: Portik Helga, másodedző: Szőcs Renáta.

A másik elődöntőben:
Temesvári Poli–Bukaresti Rapid 4–3 (1–2).

A 3. helyért:
Bukaresti Rapid–FK Csíkszereda 4–0 (3–0).
Gólszerzők: Maia Tora (14.), Mihaela Dinu (15.), Ioana Tănase (19.), Ana Velicu (64.).
FK Csíkszereda: Rusu Kriszta – Benedek Kincső, Alexia Georgiana Zănoaga, Lénárt Nikolett, Andrea Cristina Sandu, Annabelle Natsi Nombot (Juhász Anett, 64.), Trinfuj Boglárka, Amalia Elena Tărpăscu, Kádár Noémi, Cseke Melánia, Orbán Anna. Vezetőedző: Portik Helga, másodedző: Szőcs Renáta.

A döntőben:
Kolozsvári U–Temesvári Poli 3–0 (0–0).
Gólszerzők: Részeg Virág, Meda Micușan és Tanya Maier.

Az U15-ös női labdarúgó Elit Liga végeredménye:

1. Kolozsvári U Olimpia,
2. Temesvári Poli,
3. Bukaresti Rapid,
4. FK Csíkszereda.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.