Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elismerték a Sepsi OSK klubvezetőjének munkáját

Székely Sport 2021. február 22., 18:27

A román labdarúgók szakszervezete (AFAN) Cornel Sfaițert, a Sepsi OSK klubmenedzserét választotta meg az elmúlt idény legjobb klubvezetőjének. A díjazottak között az FCSB-től a Parmához igazoló Dennis Man vitte a prímet.

Elismerték a Sepsi OSK klubvezetőjének munkáját
Cornel Sfaițer 2019 őszétől erősíti a Sepsi OSK menedzsmentjét Fotó: Sánta Imre

Bár a hagyományos gála idén elmaradt, a román labdarúgók szakszervezete idén is megválasztotta a legutóbbi szezon legjobbjait. Az AFAN-díjak győzteseiről ezúttal online szavaztak az első és a másodosztályú bajnokságban szereplő férfi labdarúgók, az élvonalban érdekelt női futballisták, illetve a szervezet vezetői.

A voksok alapján a 2019-2020-as idény legjobb férfi játékosa Dennis Man lett. A FCSB mezében remek teljesítményt nyújtó fiatal támadót, aki nemrég a Serie A-ban szereplő Parmához igazolt, a legjobb U21-es labdarúgónak is megválasztották.

Man ugyanakkor az álomcsapatba is bekerült, a legjobb tizenegy között a kupagyőztes FCSB-t öt, a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-t négy, az 1. Ligában ezüstérmes U Craiovát pedig két játékos képviseli.

A legjobb edzőnek járó díjon a CFR-rel hazai fronton és az Európa Ligában is sikeres Dan Petrescu, illetve az Aradi UTA-t az élvonalba juttató Bálint László György osztozott. A játékvezetők közül Ovidiu Hațegan érdemelte ki az elismerés. A másodosztályban játszó legjobb labdarúgó a bukaresti Metaloglobust erősítő Ovidiu Herea, a legjobb hazai futsalos a Dévai Autobergamonál edző-játékosként tevékenykedő Mimi Stoica lett.

Nem maradt díjazott nélkül a Sepsi OSK sem, a sepsiszentgyörgyi egyesülettől Cornel Șfaițert a legjobb klubvezetőnek választották meg.

A szakszervezet a női labdarúgás képviselőit, valamint a szaksajtó és média munkatársait is díjazta.

Legjobb román labdarúgó: Dennis Man (FCSB/Parma)
AFAN-álomcsapat: Kapus: Cristian Bălgradean (FCSB/Kolozsvári CFR). Hátvédek: Valentin Crețu (FCSB), Paulo Vinicius (Kolozsvári CFR), Andrei Burcă (Kolozsvári CFR), Mario Camora (Kolozsvári CFR). Középpályások: Darius Olaru (FCSB), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Olimpiu Moruțan (FCSB). Támadók: Dennis Man (FCSB/Parma), Elvir Koljic (Universitatea Craiova), Florinel Coman (FCSB)
Legjobb másodosztályú labdarúgó: Ovidiu Herea (Metaloglobus Bukarest)
Legjobb U21-es játékos: Dennis Man (FCSB/Parma)
Legjobb külföldi játékos: Paulo Vinicius (Kolozsvári CFR)
Legjobb edző az élvonalból: Dan Petrescu (Kolozsvári CFR/Kayserispor)
Legjobb edző a másodosztályból: Bálint László György (Aradi UTA)
Legjobb női kapus: Margarita Panova
Legjobb női hátvéd: Teodora Meluță
Legjobb női középpályás: Mihaela Ciolacu
Legjobb női támadó: Laura Rus
Legjobb teremlabdarúgó: Mimi Stoica (Dévai Autobergamo)
Legjobb játékvezető: Ovidiu Hațegan
Legjobb klubvezető: Cornel Șfaițer (Sepsi OSK)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.