Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elég volt a döntetlen, megvan a Fradi 35. bajnoki címe

Józsa Csongor , MTI 2024. április 20., 21:13

A Ferencváros hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a Kisvárda ellen az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati mérkőzésén, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén és bebiztosította bajnoki címét a 2023–24-es szezonban.

Elég volt a döntetlen, megvan a Fradi 35. bajnoki címe
Négy fordulóval a befejezés előtt megvan a Ferencváros bajnoki címe Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A történetük 35. élvonalbeli elsőségét szerző zöld-fehérek sorozatban hatodik aranyérmüket ünnepelhetik, amivel új klubrekordot állítottak fel, eddigi legjobbja ugyanis az öt egymást követő aranyérem volt 1909 és 1913 között.

Mivel a Paks a forduló első mérkőzésén – súlyos, ötgólos – vereséget szenvedett a Puskás Akadémia vendégeként, a Ferencvárosnak egyetlen pont is elég volt, hogy matematikailag is biztossá tegye a bajnoki címet a kiesés elől már csak minimális reménnyel menekülő Kisvárda ellen.

A mérkőzésen végig fölényben futballozó Ferencváros ugyan sok helyzetet kialakított, a vendégek kapujában remek napot kifog Kovács Marcellen azonban nem tudtak kifogni, a ferencvárosi nevelésű, 21 éves kapus 10 védést is bemutatott, közte több bravúrral, főként az első félidőben.

Azonban a több mint 13 ezer néző örömét a gól nélküli végeredmény sem ronthatta el, hiszen az egy pont is elegendő volt, hogy a Ferencváros bebiztosítsa bajnoki aranyérmét, négy fordulóval a szezon vége előtt.

A lefújáskor a szurkolók a pályára futottak, hogy együtt ünnepeljenek a játékosokkal.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.