Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Eldőlt: a Gyergyószentmiklósi VSK Resinárt kell legyőzze a feljutásért

Gergely Imre 2024. június 09., 09:31 utolsó módosítás: 2024. június 09., 09:47

Az utolsó fordulóban dőlt el matematikailag is, hogy a Szeben megyei labdarúgó 4. Ligában a Resinári Păltiniș nyerte a bajnoki címet. Így ők lesznek a Hargita megyei első helyezett Gyergyószentmiklósi VSK ellenfelei a 3. Ligába jutásért zajló osztályozón.

Eldőlt: a Gyergyószentmiklósi VSK Resinárt kell legyőzze a feljutásért
A Gyergyói VSK Hargita megyében a 4. Liga után a kupasorozatot is megnyerte Fotó: László Ildikó

Már hetek óta tudható volt, hogy a Hargita megyei bajnok a Szeben megyeivel játszik a 3. Ligába jutásért az osztályozón, és a Gyergyói VSK is már korábban bebiztosította a bajnoki címét, így újra megküzdhet a magasabb osztályért.

A kérdés csak az volt, hogy Szeben megyében ki végez az élen a végén. Matematikailag még két csapatnak volt erre esélye. Amennyiben a listavezető Resinári Păltiniș kikapott volna a zárófordulóban és üldözője a Szebeni Voința behúzta volna a három pontot, az utóbbiak jutottak volna az osztályozóra.

Azonban ez nem történt meg, a Resinár 12–0-ra verte a Nagytalmács (Tălmaciu) csapatát és bajnoki címet ünnepelt.

A Gyergyószentmiklósi VSK vezetője, Rokaly Attila elmondta, erre számítottak, követve a Szeben megyei bajnokság eredményeit tudták, hogy a Resinár a nagy esélyes, ahhoz valami nagyon váratlan kellett volna történjen, hogy ne ők legyenek az ellenfél az osztályozón.

A jövő héten minden nap edzésünk van, arra készülünk, hogy mindkét találkozót megnyerjük, és a második után hazai pályán végre feljutást ünnepelhessünk”

– közölte a Székely megkeresésére válaszolva Rokaly.

Az osztályozó június 16-án, vasárnap 18 órától idegenben kezdődik, majd 23-án, ugyancsak vasárnap 17.30-tól Gyergyószentmiklóson rendezik a visszavágót.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.