Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egyetlen Sepsi OSK-játékos a román válogatottban

Sebestyén Ervin 2022. november 10., 11:20

Kihirdette keretét a román labdarúgó-válogatott a két novemberi, felkészülési összecsapására. Edward Iordănescu szövetségi kapitány 26 fős keretében helyet kapott Nicolae Păun is, valamint nyolc olyan labdarúgó, akik bemutatkozhatnak a nemzeti gárdában.

Egyetlen Sepsi OSK-játékos a román válogatottban
Nicolae Păun június után ismét bekerült a román válogatott keretébe Fotó: Pinti Attila

Az idei naptári évben a román válogatott már csak két mérkőzést játszik: november 17-én a szlovénok ellen Kolozsváron, három nappal később, 20-án Moldova otthonában lépnek pályára. Mindkét találkozó barátságos megmérettetés lesz, főpróba a jövőben elkezdődő Eb-selejtezők előtt.

Edward Iordănescu megnevezte a 26 fős keretet, amelyben hat olyan labdarúgó van, akik akár az U21-es nemzeti csapatban is játszhatnak, valamint nyolcan most először húzhatják magukra a címeres mezt.

Behívót kapott a nemzeti gárdába Nicolae Păun is, aki júniusban már debütálhatott a Montenegró elleni csoportmeccsen, akkor 14 percet kapott. A hátralévő két találkozó során, – amit szeptemberben rendeztek – már nem volt kerettag.

„Ahogy korábban többször is mondtam, szeretnék folytonosságot látni a válogatottban, mind a stratégia, mind a játékfilozófia, mint a kiválasztás tekintetében. A célunk az, hogy egységes legyen a csapat, egymásért küzdjenek a játékosok. Tehát erre a két meccsre más külföldi játékosok is szerepelnek a listámon, viszont volt olyan labdarúgó, akiket a klubjuk nem engedett el, így változtatnom kellett a stratégiámon. Néhány ígéretes játékost is behívtam, akiről úgy gondoljuk, hogy rövid időn belül megoldást jelenthetnek az első csapat problémáira” – mondta Edward Iordănescu szövetségi kapitány.

A román labdarúgó-válogatott kerete:
Kapusok: Horațiu Moldovan (Bukaresti Rapid), Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari).
Védők: Cristian Manea (Kolozsvári CFR), Alexandru Pantea (FCSB), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Andrei Burcă (Kolozsvári CFR), Radu Drăgușin (Genoa), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Raul Opruț (FC Hermannstadt).
Középpályások: Darius Olaru (FCSB), Daniel Boloca (Frosinone), Marius Marin (Pisa), Tudor Băluță (Konstancai Farul), Nicolae Păun (Sepsi OSK), Răzvan Marin (Empoli), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba), Andrei Cordea (FCSB), Antonio Sefer (Bukaresti Rapid), Denis Drăguș (Standard Liege), Claudiu Petrila (Kolozsvári CFR).
Támadók: George Pușcaș (Genoa), Denis Alibec (Konstancai Farul), Florin Tănase (Al-Jazira).
Szövetségi kapitány: Edward Iordănescu.

A válogatott programja:
november 17, 18.30: Románia–Szlovénia;
november 20, 20.30: Moldova–Románia.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.