Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Népes Heves megyei futballküldöttség látogat Székelyföldre

Dobos László 2023. június 08., 10:35

Tíz éve alakult meg, és azóta – a koronavírusos időszakot leszámítva – működik testvérkapcsolat a magyarországi Heves- és a Hargita megyei labdarúgó-egyesületek között. Idén júliusban az észak-magyarországiak látogatnak Székelyföldre.

Népes Heves megyei futballküldöttség látogat Székelyföldre
Balról jobbra Bíró Barna Botond, Tamás Zoltán és Hompoth Dezső Fotó: Dobos László

Parajdra érkeznek idén a Heves megyeiek, akik már közölték is, hogy 65-en lesznek. A küldöttség zömét a Heves megyei U17-es lány és fiú válogatott képezi, amely Hargita megye hasonló férfi és női válogatottja ellen játszik majd, a tervek szerint Csíkszeredában.

Szerdán este sajtótájékoztatót tartott Székelyudvarhelyen a Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület (HMLE) vezetősége, Tamás Zoltán elnök és Hompoth Dezső főtitkár, illetve Bíró Barna Botond, Hargita megye önkormányzatának alelnöke. A sajtótájékoztató témáját a HMLE idei nyertes pályázatai képezték.

Tamás Zoltán elmondta, hogy idén nyolc nyertes pályázatuk van Hargita Megye Tanácsánál, ezek értéke 3 és 16 ezer lej közötti, a nyolc pályázaton nyert összeg 59 ezer lej, ehhez hozzájön még a HMLE 6 ezer lejes önrésze. A pályázatok közül a legnagyobb összegű a Heves megyei vendégek fogadására, elszállásolására és étkeztetésere fordítandó, a többi pályázat pedig a megyei szintű, felnőtt és ifjúsági bajnokságok díjazásáról szól. Minden bajnokságban a legjobbak serlegeket, érmeket, okleveleket és labdákat kapnak.

Bíró Botond Barna szerint fontos a megye életében a sport, hogy egészséges generációk nevelődjenek ki, és ebben fontos szerepe van a bajnokságokat megszervezendő Hargita Megyei Labdarúgó-egyesületnek.

„Idén jókora túljelentkezés volt pályázatainkra, ez arra utal, hogy a jövő évi pályázatok értékét szükséges megnövelni. A sportra több pénzt kell fordítani, a minőségi sportra, a sportolás kereteinek megteremtésére pénz kell, a tudást pedig meg kell fizetni” – mondta el Bíró Barna Botond, aki szerint nagy kihívás a sport terén dolgozó szakembereknek az, hogy a fiatalokat el lehessen mozdítani a számítógépek elől és sportolásra bírni őket, de szerencsére vannak példaképek a sport terén, és az itteni, a sportban dolgozó szakemberek komoly munkát végeznek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.