Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagy zakót kapott a KSE, búcsúzott a kupasorozattól

Sánta Imre 2022. szeptember 14., 21:32

Érvényesült a papírforma, a labdarúgó Román Kupa 3. körében az FC Brassó fölényes győzelmet aratott a Kézdivásárhelyi SE ellen, amely képtelen volt felnőni a másodosztályos ellenfél szintjére, így esélye sem volt a továbbjutásra.

Nagy zakót kapott a KSE, búcsúzott a kupasorozattól

A székelyföldi együttes részéről már az is nagy teljesítménynek számít, hogy idáig eljutott, szerda délután azonban tehetetlennek bizonyult a nyilvánvalóan nagyobb játékerőt képviselő brassóiakkal szemben, akiknek fölénye már a mérkőzés első perceiben kidomborodott.

Dan Alexa tanítványai végig uralták a játékot, a vezetést pedig már a 22. percben megszerezték, amihez azonban a KSE védelme is hozzájárult, egy oldalról középre lőtt labda Locotuș testén megpattanva vágódott a hálóba. A vendégek előnyét nem sokkal később Angelov duplázta meg, Kirilenko beadását értékesítette, a házigazdák viszont csak az első félidő hosszabbításában találták el legelőször az ellenfél kapuját, de Gáll szabadrúgásból leadott lövése nem okozott gondot Miculicnak.

Szünet után is a Cenk alatti város csapatának akarata érvényesült a pályán, és az 50. percben ismét Angelov volt eredményes, aki ezúttal fejjel csúsztatott mesterien a hosszú sarokba. A vendégek előnyét Lambrinoc tovább növelhette volna, de jó helyzetből csúnyán mellé lőtt, Joao Carlos viszont már nem tette meg ugyanezt a szívességet, szabadrúgásból a sorfal felett csavart Bunduc kapujának jobb sarkába.

Ezzel azonban még nem volt vége, a 76. percben is zörgött a kézdivásárhelyiek hálója, amikor Chică-Roșă egy szép támadás után beállította a végeredményt.

Az FC Brassó teljesen megérdemelten jutott a Román Kupa következő körébe, a felső-háromszékiek pedig most már teljes figyelmüket a bajnokságra fordíthatják, ahol három forduló után a 3. Liga 5. csoportjának utolsó helyén állnak.

Labdarúgó Román Kupa, 3. kör:
Kézdivásárhelyi SE–FC Brassó 0–5 (0–2)
Gólszerzők: Locotuș (22., öngól), Angelov (39., 50.), Joao Carlos (61.), Chică-Roșă (76.)
Sárga lap: Tankó (60.), Albu N. (78.), Pál (85.), illetve Cociș (80.)
KSE: Bunduc – Sánta T. (Albu N., 64.), Pakucs (Pál, 64.), Sánta L., Popescu, Tankó, Albu E. (Bîntă, 64.), Locotuș, Bandi (Avondo, 73.), Gajdó, Gáll (Pătrășcoiu, 73.). Edző: Gazda József.
Brassó: Miculic – Lazăr (Burlacu, 58.), Marc, Oltean, Lascu, Joao Carlos, Negrean (Tudor Saim, 61.), Mitrov (Chică-Roșă,71.), Kirilenko (Dumbravă, 58.), Lambrinoc, Angelov (Cociș, 71). Edző: Dan Alexa.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.