Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magyar Kupa: a Ferencváros 24., a Paks első diadalára hajt

MTI 2022. május 10., 13:51

Az örökrangsorban éllovas Ferencváros 24., míg a Paks sporttörténelmi első diadalára készül a labdarúgó Magyar Kupa szerdai döntőjében.

Magyar Kupa: a Ferencváros 24., a Paks első diadalára hajt
Szerdán este 82. alkalommal emelik a magasba a Magyar Kupa trófeáját Fotó: mlsz.hu

A találkozó esélyesei a jobb erőkből álló fővárosiak, akik sorozatban negyedik bajnoki címük után olyan bravúrt hajthatnak végre, amely az előző három alkalommal nem sikerült nekik, nevezetesen azt, hogy duplázzanak.

Legutóbb a bajnoki cím megszerzése és a Magyar Kupa-győzelem ugyanabban az évben éppen az FTC-nek sikerült, még 2016-ban.

Bár a kerete egyértelműen erősebb a Ferencvárosnak, mégse mehet biztosra a története első kupadöntőjében szereplő Pakssal szemben, mert amióta az atomváros csapatát Bognár György irányítja, kifejezetten gólerős futballt játszik, az adok-kapokból pedig több esetben az erősebb riválisokkal szemben is jól jött ki.

Nem kivétel ez alól a Ferencváros sem, ugyanis az idény három bajnoki összecsapásából egy ízben a Paks diadalmaskodott, méghozzá vendégként a Groupama Arénában. Legutóbb, 12 nappal a kupadöntő előtt azonban – hátrányból fordítva – a Ferencváros 2–1-es sikerrel vágott vissza a korábbi kudarcért.

„Nem lesz könnyű dolgunk, mert egy ilyen mérkőzésen mindkét csapat nyerni akar. A szezon akkor lenne teljes a számunkra, ha a bajnoki arany mellett felemelhetnénk ezt a gyönyörű és nehéz trófeát is” – mondta a finálét felvezető hétfői sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov, a fővárosiak orosz trénere.

Ez nem egy kupameccs, hanem a kupadöntő, márpedig a döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni.

A Ferencváros jobb képességű játékosokból áll, gyorsabb, kreatívabb és kezdeményezőbb, de alkalmasnak tartom a csapatomat arra, hogy ennek ellenére nyerjen és megfelelő ellenállást tanúsítson” – fogalmazta meg várakozásait Bognár György.

A Magyar Kupa elhódításán túl a nemzetközi kupaszereplés is tétje lesz az összecsapásnak, ugyanis diadalával a Paks a következő szezonban indulhatna a Konferencia-liga selejtezőjében, ha viszont a Ferencváros nyer, akkor bajnoki negyedik helyezettként a MOL Fehérvár készülhet az európai kupaporondra.

A 82. Magyar Kupa-döntő szerdán 20.30-kor kezdődik a Puskás Arénában.

A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint hétfőig 30 ezer belépőt vásároltak a szurkolók, akik 2500, 3500, 4500 és 6500 forintos áron juthatnak a jegyekhez. A találkozót az M4 Sport közvetíti.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.