Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kétgólos előnyről esett ki a kupából az SZFC

Zátyi Tibor 2022. augusztus 31., 21:41

Egy mérkőzést követően véget ért a Székelyudvarhelyi FC kupakalandja, a Román Kupa második fordulójában kétgólos előny sem volt elég a továbbjutásra, házigazdája, a Brassói SR Municipal a 96. percben értékesített büntetővel ejtette ki.

Kétgólos előnyről esett ki a kupából az SZFC
A második félidő elején még két góllal vezetett az SZFC... Fotó: László Zsolt/SZFC

Nagyon jól kezdte a mérkőzést az SZFC, Becze Tamás már a második percben megszerezhette volna a vezetést, majd Kovács Botond fejesében nem volt elég erő. A kezdeti megilletődést követően a brassóiak óriási helyzetet alakítottak ki, Albert védett nagyot a hazai támadóval szemben. A meccs elején jártunk még, hiszen a 11. percben előnybe került az SZFC, egy szögletet követően Mitra fejelte vissza a labdát, a hatoson álló Kovács Botond közelről nem hibázott.

Ezt követően ismét átvette a mérkőzés irányítását az SZFC, több szöglethez is jutott, de újabb nagy lehetőséget csak a szünet előtt tudott kialakítani, Botorok szép lövését Căucă védte nagyot nyújtózva.

A második félidő elején rögtön dolga akadt Albertnek, egyedül maradt a hazaiak támadójával szemben és ismét elvégezte a feladatát. Túloldalt pedig jött az újabb udvarhelyi találat, Simó lendült ellentámadásba, Curpănhăz passzolt, akinek centerezése jó volt Gavîrlițának, 0–2!

A brassóiak viszont nem adták fel és a hajrá kezdetén Danciu szép fejesgóljával szépítettek. A találatot követően egyre nagyobb lett a nyomás az udvarhelyi védelmen, nagyon lassan teltek a percek. A csattanó még ezután következett, a hosszabbítás harmadik percében egy elrontott udvarhelyi támadást követően eltolódott az SZFC védelme, így került a labda Danciu elé, aki Albert mellett a hálóba lőtt, 2–2!

Mindenki már a hosszabbításra készült, amikor a hosszabbítás hosszabbításában az SZFC tizenhatosába betörő Rachișan borult fel látványosan Marucza mellett, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amit a brassóiak szabadrúgás-sepcialista kapusa, Căucă a hálóba bombázott, továbbjuttatva az SR Municipalt a következő körbe.

Labdarúgó Román Kupa, 2. forduló
Brassói SR Municipal–Székelyudvarhelyi FC 3–2 (0–1)
gólszerzők Danciu (76., 90+4.), Ciucă (90+6., 11-esből), illetve Kovács B. (11.), Gavîrliță (54.)
SZFC: Albert – Moldovan (Marucza, 46.), Mitra, Kovács Sz., Tordai (Lázár, 67.), Simó (Muscă, 67.), Kovács B., Matei, Botorok (Curpăn, 46.), Szakács, Becze (Gavîrliță, 46.). Vezetőedző: Gabriel Rădulescu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.