Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két székely csapat az U19-es kupaelődöntőben

Dobos László 2022. március 30., 17:21

Nagy bravúrt hajtottak véghez FK Csíkszereda és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ificsapatai. Mindkét együttes bejutott az U19-es korosztály számára kiírt labdarúgó Román Kupa elődöntőjébe. A háromszékiek a Farul otthonában nyertek, a csíkiak pedig a Kolozsvári CFR-t ejtették ki büntetőlövések után.

Két székely csapat az U19-es kupaelődöntőben
Galérianézet
Jogos az öröm, az FK Csíkszereda legyőzte az 1. Liga címvédője, a Kolozsvári CFR utánpótláscsapatát Fotó: Veres Nándor

A csütörtök déli negyeddöntőben a csíkiak a Kolozsvári CFR gárdáját fogadták, amely tavaszra négy idegenlégióssal erősödött. Az FK Csíkszereda információi alapján Orman Davis (hátvéd, Panama), Adjani Abdul Kader (középpályás, Elefántcsontpart), Jah Mustapha (csatár, Gambia) és Yeboah Emmanuel (csatár, Ghána) a papírok szerint 18–19 évesek.

Óriási volt az érdeklődés Kós Károly utcai, Márton Áron és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti műgyepes pályán megrendezett találkozó iránt, a telt ház előtt lejátszott mérkőzés színvonala vetekedett a második ligás találkozókéval.

Fotó: Veres Nándor

Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott, több helyzetet alakított ki a hazai alakulat, de a vendégek előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek bőven. Az első félidőben a csíkiaknál pályára lépett a középhátvéd Gergely Botond is, aki egy nappal korábban még a horvátországi U19-es selejtezőn szerepelt, tagja volt a nyári korosztályos Európa-bajnokság döntő tornájára kijutó romániai csapatnak.

Szünet után átvette a mérkőzés irányítását a vendég együttes, nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagyott ki, kétszer eltalálták a kapufát, legalább ötször pedig nagy bravúrral védett Karácsony Márk kapus.

Fotó: Veres Nándor

A mérkőzés utolsó negyedórájában ismét az FK támadott többet, de gólt nem sikerült lőni.

Ebben a korosztályban nincs hosszabbítás, következtek a büntetőlövések. A csíkiak mind az öt 11-est értékesítették, a vendégek az elsőnél kapufát lőttek, így az utolsót már el sem kellett végezzék, az FK Csíkszereda 5–3-al nyerte a büntetőpárbajt.

Fotó: Veres Nándor

Az U17-es Román Kupa negyeddöntőit is szerdán rendezték, a Sepsi OSK Popa Paul, Horciu Denis és Vura Ottó góljaival 3–0-ra nyert a Kolozsvári U vendégeként, így bejutott a legjobb négy közé.

U19-es labdarúgó Román kupa, negyeddöntő:

FK Csíkszereda–Kolozsvári CFR 0–0 – büntetőkkel 5–3.
A hazai csapat gólszerzői: Bujdosó Szilárd, Daniel Vereguț, Barabás Marius, Szabó Andor és Csala Róbert.
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Sándor Raul, Gergely Botond, Daniel Vereguț, Bujdosó Szilárd, Csala Róbert, Balázs Norbert, Omar El-Sawy, Barabás Marius, Finna László. Albu Attila. Játszott még: Szabó Andor, Bíró Tamás, Hadnagy Tamás, Andrei Precup és Bóné Márk. Vezetőedző: Demény Norbert.

További eredmények
:
Konstancai Farul–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–2 (0–1),
gólszerzők Kocsis Norbert és Claudiu Uja;
FCSB–Chindia Târgoviște 2–1;
Kolozsvári U–Resicai CSM 3–2.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.