Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy korszak vége, Dan Petrescu távozik a Kolozsvári CFR éléről

Horváth Bálint Ottó 2023. június 08., 16:22 utolsó módosítás: 2023. június 08., 16:42

Már egy ideje terítéken volt és csütörtökön be is következett az edzőváltás a Kolozsvári CFR-nél, amely bejelentette, hogy a csapattal öt bajnokságot nyert Dan Petrescu távozik a labdarúgó Szuperliga legutóbbi szezonjában bronzérmes klubtól.

Egy korszak vége, Dan Petrescu távozik a Kolozsvári CFR éléről
Dan Petrescu irányításával a kolozsvári együttes a legsikeresebb időszakát élte meg Fotó: Pinti Attila

A Kolozsvári CFR vezetősége és az 55 éves szakember közös megegyezéssel bontották fel a szerződést. „Köszönjük Mister mindazt, amit a klubunkért tettél,

az elkötelezettséget és a profizmust, amely téged jellemez, a döntő hozzájárulást, amit a legutóbbi öt bajnoki cím megnyeréséhez és a Kolozsvári CFR által az elmúlt években elért összes európai teljesítményéhez tettél.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban!” – búcsúzott el Dan Petrescutól közösségi oldalán a kolozsvári klub.

Dan Petrescu három különböző időszakban volt a CFR edzője: 2017 júniusától 2018 júniusáig (37 mérkőzés), 2019 márciusától 2020 novemberéig (84 mérkőzés) és 2021 augusztusától 2023 júniusáig (102 mérkőzés).

Irányításával a kolozsvári együttes a legsikeresebb időszakát élte meg, sorozatban öt bajnoki címet nyert a Szuperligában, valamint kétszer is továbbjutott az európai kupasorozatok csoportköréből.

Sajtóinformációk szerint Dan Petrescu közel áll ahhoz, hogy megegyezzen a kilencszeres dél-koreai bajnok Jeonbuk Motors együttesével, és rövid időn belül kinevezhetik az új vezetőedzőnek. A szakvezető Ázsiába magával vinné a horvát középpályás Karlo Muhart, aki az elmúlt szezonban a CFR egyik meghatározó játékosának számított.

Dan Petrescu utódja olasz vezetőedzők közül kerülhet ki a CFR kispadján, Cristiano Bergodi, Andrea Mandorlini és Roberto Bordin neve található a listán. A Gsp.ro portál információi szerint

a Sepsi OSK-tól távozó, a háromszéki klubbal két Román Kupát és egy Szuperkupát nyert Cristiano Bergodira – aki korábban rövid ideig, 2006 októbere és 2007 májusa között már vezette a kolozsvári csapatot – esik a vezetőség választása, akivel már megegyeztek és már csak a szerződés aláírása hiányzik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.