Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy hónap múlva sorsolják a vb-pótselejtezőt

Horváth Bálint Ottó 2021. október 27., 16:24

November 26-án Zürichben tartják a 2022-es katari rendezésű labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőjének sorsolását.

Egy hónap múlva sorsolják a vb-pótselejtezőt
Európából össszesen 13 nemzeti csapat juthat ki a katari vébére Fotó: FIFA

A pótselejtezőn tizenkét válogatott vesz részt: a selejtezőcsoportok második helyén végzett tíz együttes, illetve a Nemzetek Ligája előző kiírásának két legjobb csapata, amely nem zárt az első, vagy a második helyen a selejtezőben.

A válogatottakat három négyes csoportba sorolják, mindegyik csoportban elődöntő-döntő rendszerben játsszák le a mérkőzéseket.

A három csoportgyőztes csatlakozik a selejtezőből egyenes ágon kijutott tíz együttes mellé, és részt vesznek a 22. alkalommal megrendezendő labdarúgó-világbajnokságon, amelyet 2022. november 21. és december 18. között Katarban bonyolítanak le.

A román válogatott jelenleg a második helyet foglalja el a J csoportban, és a hátralévő két fordulóban, november 11-én 21.45-től hazai pályán Izland és november 14-én 19 órától Liechtenstein ellen idegenben játszik.

Amennyiben mindkét mérkőzésen megszerzi a győzelmet, Románia bebiztosítja helyét a pótselejtezőn, amelyet jövő év márciusában rendeznek.

A magyar válogatottnak már csak matematikai esélye van a pótselejtezőre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.