Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Edzés után lett rosszul a kisfocis, nem tudták megmenteni életét

Székely Sport 2022. november 03., 11:38 utolsó módosítás: 2022. november 03., 12:03

Szomorú hírt közölt a Hargita Megyei Labdarúgó-szövetség (AJFH): edzés után elhunyt Tímár Áron, a Gyimesközéploki Loki SE 12 éves játékosa.

Edzés után lett rosszul a kisfocis, nem tudták megmenteni életét
Fotó: Székelyhon

A szövetség közleménye szerint a Falvak Kupájában szereplő 12 éves játékos edzés után lett rosszul, és a segítségére hívott mentő már nem tudta az életét megmenteni.

Szinte hihetetlen! Nyugodjál békében, Áron! Vigasztalást a családnak és mindenkinek, akik ismerték és szerették!

– olvasható az AJFH közösségi oldalán.

Megkerestük a Gyimesközéploki Loki SE elnökét, Balla Lászlót, akitől megtudtuk, hogy a tragikus esemény szerdán, a délutáni edzés után történt.

„A középloki U12-es csapat edzés után az átöltözésnél tartott, éppen cipőket cseréltek, amikor Tímár Áron rosszul lett. Rögtön hívtuk a mentőt, ez hamar ide is ért Gyimesfelsőlokról, és Áront elszállították. Sajnos, a haláláról értesítettek, az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Várjuk a szakemberek pontos tájékoztatását a halál okáról” – mondta el szomorúan Balla.

Tímár Áron a gyimesközéploki Majláth Gusztáv Károly Általános Iskola hatodik osztályos tanulója volt. Balla elmondta, hogy a kisfocist saját halottjának tekinti a gyimesközléploki sportegyesület, őszinte részvétét fejezi ki a családnak, temetését pedig a Loki SE és a középloki önkormányzat állja.

Áron csapattársai arról döntöttek, hogy lejátsszák csapatuk következő, november 12-ére tervezett Falvak Kupája-mérkőzésüket, és ezt Áron emlékének szentelik, de terveznek egy Tímár Áron Emléktornát is.

×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.