Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Edzés naponta kétszer – a szlovén kánikulában

Székely Sport 2023. július 10., 17:34 utolsó módosítás: 2023. július 10., 17:36

Törökország helyett ezúttal Szlovéniát választotta nyári felkészülésének helyszínéül az FK Csíkszereda 2. ligás labdarúgócsapat; a fiúknak napi két edzést írt elé a szakmai stáb – a harminc fok fölötti kánikulában.

Edzés naponta kétszer – a szlovén kánikulában
Dravogradban is tombol a kánikula, ezért az FK a szokásosnál melegebb körülmények között készül Fotó: Kozán István

„Most mutassátok meg, hogy férfiak vagytok! Ne adjátok fel, különben a helyetekre más fog jönni”. Ilyen és ezekhez hasonló kulcsmondatokkal biztatta bővített keretét Ilyés Róbert vezetőedző hétfő délben, miközben a hőmérő higanyszála bőven túllépte a harmincat, a srácok pedig immáron két órája követték az utasításokat.

Kétségtelenül az elmúlt évek legintenzívebb – és legváltozatosabb – edzéseit tartja az FK jelenlegi szakmai stábja; ezen pedig az Európát elárasztó hőhullám sem segít.

Két edzés naponta: egy délelőtt, egy pedig délután. A kettő között kötelező a pihenés Fotó: Kozán István

Nem kirándulni mentek

Törökország helyett az FK ezúttal a szlovénai hegyvidéki kisvárost, a mindössze háromezer lelkes Dravogradot választotta a nyári felkészülés helyszínéül. Mindezt azért, mert Közép-Európában Romániához a legközelebb Szlovéniában lehet olyan csapatokra „vadászni”, amelyek ugyancsak az őszi szezonjukra készülnek. Így már csak az erre szakosodott ügynökökön múlik, hogy milyen barátságos találkozókat tudnak összehozni megbízóiknak.

A csíkiak otthon is maradhattak volna, ez esetben azonban csak olyan együttesekkel szervezhettek volna felkészülési mérkőzéseket, amelyek később a bajnokságban ellenfeleik lesznek – ez viszont nem lenne szerencsés a taktikai munka tekintetében.

Július 20-ig tartózkodik a szlovén kisvárosban az FK Csíkszereda Fotó: Kozán István

Az FK szombaton este érkezett meg Szlovéniába, vasárnap már két edzést tartott Ilyés Róbert. Hétfőn a reggeli után tíztől délután egy óráig zajlott az első edzés, egy órától ebéd következett, majd négy óráig – a hőhullám miatt – kötelező pihenést kaptak a fiuk. Ezután uzsonnával folytatták a napot, aztán este hét óráig újabb tréning következik.

Egyébként mindössze két nap elegendő volt ahhoz, hogy a Székelyhon helyszínen lévő tudósítója is megtapasztalhassa, az FK nem kirándulni jött Szlovéniába: az erőltetett napi munka mellett nincs idő a lazításra.

Az alakulat a tervek szerint július 20-ig marad az Alpok lábánál elterülő kis országban, ahol az első felkészülési meccsét szerdán játssza, az ellenfél a szerb második ligában szereplő Macva Sabac lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.