Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Eb-aranyért játszanak a román minifocisok

Horváth Bálint Ottó 2024. június 07., 23:01 utolsó módosítás: 2024. június 08., 08:44

Tovább menetel a kontinensbajnoki cím megszerzése felé a román minifutball-válogatott, amely hatalmas csatát követően büntető-párbajban múlta felül Kazahsztánt és bejutott a boszniai Európa-bajnokság döntőjébe.

Eb-aranyért játszanak a román minifocisok
Újabb döntőbe jutottak Fotó: Facebook/Federația Română de Minifotbal

A kontinenstorna péntek késő esti elődöntőjében megismétlődött a tavalyi világbajnokság döntője: 2023 novemberében az Egyesült Arab Emírségekben Románia 2–2-es rendes játékidő után büntető-párbajban, 12–11-re győzött a kazahok ellen.

Ezúttal is kiegyenlített és küzdelmes volt a két együttes összecsapása, amelyen a 17. percben a kazah gárda szerzett vezetést. A folytatásban ugyan a románok irányítottak, akik kapusukkal is támadtak, a legveszélyesebb lövéseket ő jegyezte, de a helyzeteik a szünetig kimaradtak.

A második játékrész elején rögtön nyomás alá helyezték az ellenfél kapuját a román játékosok, ám továbbra is pontatlanok voltak a kapu előtt, óriási lehetőségeket hagytak ki. Aztán a 37. percben a marosvásárhelyi Mircea Ungur kiegyenlített, bedobást követően kapásból vágta a labdát védhetetlenül a hálóba.

A rendes játékidő végéig nem tudtak dönteni a felek, így csakúgy, mint a vb-döntőben, újra büntető-párbajban dőlt el a győztes kiléte. A románok mind a három lövésüket magabiztosan lőtték be, a kazahok viszont a második párban a kapufát találták el, így ezúttal korán dűlőre jutottak.

A hatszoros Eb-győztes Románia – amely a legutóbbi két kontinenstornán a második helyen végzett – ismét bejutott a döntőbe és az aranyéremért szombaton 21 óra 45 perctől Szerbia ellen játszik, amely a másik elődöntőben 5–0-ra nyert Franciaország ellen

Minifutball Európa-bajnokság, elődöntő:

Románia–Kazahsztán 1–1 (0–1) 3–1 büntető-párbaj után
Gólszerzők: Ungur (37.), illetve Jeginzsanov (17.)

Franciaország–Szerbia 0–5
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.