Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Dübörög az átigazolási piac a Szuperligában

Sebestyén Ervin 2024. június 28., 16:18

Javában készülnek a 2024–2025-ös kiírásra a labdarúgó Szuperligában szereplő együttesek. Az erősítések alapján az FCSB a címvédésben reménykedik, a Sepsi OSK pedig jobb helyezést célozna meg a következő idényre.

Dübörög az átigazolási piac a Szuperligában
Javában készülnek a csapatok a következő kiírásra Fotó: Pinti Attila

A fővárosi gárda jelentős előnnyel húzta be a bajnokságot az előző szezonban, a következő pontvadászatban pedig címvédésre készül. Gigi Becali együttese egyelőre három komolyabb igazolást jelentett be: Daniel Popa (Kolozsvári U), Kiki (Konstancai Farul) és Marius Ștefănescu (Sepsi OSK) is a kék-pirosaknál folytatja a pályafutását.

Daniel Popa és Ștefănescu játékjogáért fizetnie kellett a fővárosi csapatnak, előbbi 300 ezer euróba került, míg utóbbi 1,3 millióba. Egyelőre két távozóról számoltak be: Ovidiu Popescu a Kolozsvári U-ban, Ovidiu Perianu a Gloria Buzăuban szerepel a következő idényben.

Marius Ștefănescu már nem tartozik a Sepsi OSK kötelékébe Fotó: Pinti Attila

Ami a Sepsi OSK-t illeti, Bernd Storck vezetőedző már a szezon lejárta előtt közölte néhány labdarúgóval, hogy a továbbiakban nem számít rájuk, így javában átalakul a keret. Távozott Maris Ștefănescu, Pavol Šafranko, Mihai Bălașa, Jonathan Rodríguez, Varga Roland, Adnan Aganović, Mario Rondón és Andres Dumitrescu is.

A sok távozó mellett érkeztek az erősítések is: Gyenge Szilárd, Mihajlo Neskovic, Stefan Hajdin, Sigér Dávid, Marcelo Freitas, Marian Drăghiceanu, Michael Breij és Marius Coman is aláírt a háromszéki klubhoz.

Bernd Storck vezetőedző azt szeretné, ha a 2024–2025-ös kiírásban ütőképesebb lenne a csapat, illetve mélyebb keretet képzelt el, mivel hosszú lesz a szezon.

Javában átalakul a Sepsi OSK kerete Fotó: Pinti Attila

A Kolozsvári CFR-nél is vannak változások, hét labdarúgó csatlakozott a kincses városiakhoz, illetve további hét játékos visszatér kölcsönből, így Dan Petrescu vezetőedző van kiből válogasson. Mindent egybevetve tizenegyen távoztak eddig a gárdától, azonban mindössze Cătălin Căbuz játékjogáért kapott pénzt a CFR, a Hermannstadt 50 ezer eurót fizetett érte.

Az Universitatea Craiova komoly célokkal és tervekkel vág neki az újabb szezonnak, azonban egyelőre nem bolygatták fel a keretet, mindössze négyen érkeztek, Silviu Lung Jr. (Jászvásári Poli), Takuto Oshima (Cracovia), Luis Paradela (Saprissa), Carlos Mora (Alajuelense), míg ketten távoztak (Raul Michel Melo da Silva, Alexandru Mateiu).

A Bukaresti Rapid az FCSB-hez hasonlóan mélyen a zsebébe nyúlt és jelentős összegeket fizetett ki, az Aradi UTÁ-tól érkező Rareș Pop játékjoga 700 ezer euróba került, míg Jakub Hromada 500 ezerért helyezte át a székhelyét a román fővárosba.

Érdekesség, hogy a mezőny többi együttese szintén próbált erősíteni, viszont mind olyan játékosok csatlakoztak a keretekhez, akikért nem kellett átigazolási díjat kifizetni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.