Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Döntetlennel kezdte a csonkavébét Székelyföld válogatottja

Zátyi Tibor 2024. június 04., 18:00 utolsó módosítás: 2024. június 04., 22:47

Elrajtolt a második CONIFA női labdarúgó-világbajnoksága, a norvégiai torna végül háromcsapatos lett. A keddi nyitómeccsen Székelyföld nem tudta legyőzni Tamil Eelam együttesét, védelmi hibák miatt egy ponttal kezdte a vébét.

Döntetlennel kezdte a csonkavébét Székelyföld válogatottja
Székelyföld válogatottja Fotó: Anghel Tibor/FK Csíkszereda

A Független Labdarúgó Egyesületek Szövetségének női világbajnokságát eredetileg hat csapattal és két csoportban rendezték volna meg Bodø-ben, időközben két válogatott, a Kibris Türk FF (Észak-Ciprus) és a Kashmir FA (India) különböző okok miatt visszalépett a tornától.

Az első mérkőzés, a házigazda, egyben címvédő Sápmi (Lappföld) és Tibet találkozója kellett volna legyen, a meccs elmaradt, mivel az ázsiaiaknak problémájuk adódott a norvégiai beutazással, így nem tudnak részt venni a tornán. A bejelentéssel azért várt kedd délig a CONIFA, mivel a vezetőség abban reménykedett, hogy sikerül megoldani a vízumgondot a tibetieknek.

Így a Tamil Eelam (Srí Lanka)–Székelyföld találkozó volt a vébé nyitómeccse, amely kedden délután bő negyedórás késéssel, de elrajtolt a Morkvedlia Idrettspark stadionban.

A szigetországiak már az első percben veszélyeztettek, majd szabadrúgásból próbálták bevenni Salamon Szidónia kapuját, sikertelenül. A Tamil Eelam válogatottja nagyon atletikus játékosokból áll, rengeteget szaladtak, minden labdára odaértek, így nagyon nehéz volt a támadásépítés a taktikusabban focizó székelyföldieknek. A 21. percben közel volt a vezetés megszerzéséhez Tami Eelam, Biró Anna rossz hazaadását csípte el Dilaxsika, elpöcintette Salamon mellett is a labdát, de nem tudta az üresen maradt kapuba továbbítani.

A tornán szereplő három válogatott a vébé megnyitóját követően Fotó: Anghel Tibor/FK Csíkszereda

Székelyföld hosszú indításokkal próbálta átjátszani az ázsiaiak védelmét, komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani, pedig számtalan szögletet is elvégezhetett. A jég végül a szünet előtt tört meg, a 44. percben Székelyföld szabadrúgáshoz jutott az ellenfél térfelén,

a negyedik válogatott meccsén pályára lépő Krall Tímea pedig bő negyven méterről kapura emelte a labdát, a magasan érkező játékszer mindenki felett átrepült, még Sara kapuson is és a hálóban landolt.

Ez volt a székely válogatott első találata hivatalos mérkőzésen. A gól meghozta a kedvét a lányoknak, a szünet előtt Kis Anita fejese ment alig mellé.

Mesés környezetben rendezik a női vébét Fotó: Székely labdarúgó-válogatott

Hidegzuhannyal folytatódott a meccs, hiszen a 47. percben Dilaxsika szerelte a kissé figyelmetlen Krallt és ziccerben nem hibázott. Szerencsére rögtön érkezett a válasz, egy rosszul elvégzett kirúgást követően Kis Anita szerzett labdát, majd nagyjából 35 méterről zúdított a nem túl magas srí lankai kapus felett a hálóba. A gólt követően a székely lányok akarata szerint alakult a meccs, a hajrára kezdett ismét veszélyessé válni Tamil Eelam, és a 79. percben egyenlített is, ismét Dilaxsika volt eredményes, miután egy kiugratást követően a kapust kicselezve az üres kapuba lőtt. Ezután egyik csapat sem kockáztatott, egymás hibájára vártak, végül 2–2-es döntetlennel zárult a meccs.

Tibet lemaradása miatt változott a torna lebonyolítása is, hogy meglegyen a szükséges meccsszám, a három válogatott kétszer játszik egymás ellen egy csoportban, majd a két első helyezett találkozik a szombati döntőben.

Mivel péntek szabadnap, így minden nap két meccset rendeznek, így kedden éjfélkor ismét pályára lép Székelyföld, az északi éjszakai napsütésben a házigazda Sapmi lesz az ellenfél.

2. CONIFA női labdarúgó-világbajnokság, 1. forduló:

Tamil Eelam (Srí Lanka)–Székelyföld 2–2 (0–1),
gólszerzők Dilaxsika (47., 79.), illetve Krall (44.), Kis (49.)
Tamil Eelam: Sara – Marhini, Rahavi, Maya, Melanie, Kopi, Kopika, Dilaxsika, Dayaniah, Brithheka, Ovia.
Székelyföld: Salamon Szidónia – Péter Kinga, Péter Alexandra, Serbán Beáta (Ardelean Rebeka Krisztina, a szünetben), Györgyicze Réka, Biró Anna Judit, Adorján Erzsébet Szidónia, Vincze Noémi Mária, Kis Anita, Mikola Klementina Boglárka, Krall Tímea. Cserék: Lengyel Krisztina, Kristó Laura, Dénes Dóra, Márton Boglárka, Incze Violettea, Csüdör Vivien. Vezetőedző: Albu László. Segédedző: Györgykovács Kriszta.
A további program

– szerdán (június 5.) 0 órától Sápmi–Székelyföld, 15 órától Sápmi–Tamil Eelam;
– csütörtökön (június 6.) 0 órától Tamil Eelam–Székelyföld, 12 órától Székelyföld–Sápmi;
– pénteken (június 7.) 0 órától Sápmi–Tamil Eelam;
– szombaton (június 8.) 15 órától döntő, majd záróünnepség.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.