Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Székelyhon napilap előfizetés    Krónika napilap előfizetés    Nőileg előfizetés    Príma rádió    Mix Rádió    Friss FM    Gaga rádió
avatar
Dobos László

2021. szeptember 30., 18:03

Dobos László: Gondolatok a csíki fociutánpótlásról

Nagyot fordult az elmúlt húsz év alatt Csíkországban a focivilág. A múlt század utolsó három évtizedében rendszeresen a román harmadik vonalban szereplő csíkszeredai labdarúgás 2000-től szintet lépett.

A fiatalon elhunyt Burus Csaba testnevelő tanár és labdarúgó szakedző 2000-ben klubot alapított, majd több száz gyerekből kölyökcsapatot válogatott össze, akiket Gál Ervinnel közösen több éven át rendszeresen edzettek és versenyeztettek.

Az újabb minőségi lépésre a 2010-es évek elejéig kellett várni. Az egyik őszi napon Szondy Zoltán volt újságíró kollégám arról beszélt a Csíki Hírlap Petőfi utcai szerkesztőségben, hogy labdarúgó-akadémia létesül Székelyföldön.

Megírtam, de bevallom, kevés esélyt láttam akkor arra, hogy ez az álom valóra váljon.

Azóta széles körű összefogásnak köszönhetően megalakult a Székelyföld Labdarúgó Akadémia, a képzést magas szintre tették, alközpontok, pályák létesültek, a Dusinszki Zoltán szakmai igazgató köré csoportosuló edzők végezték a dolgukat, és az eredmények nem maradtak el.

Többször hallottam a Csíkban nagy hagyományokkal rendelkező jégkorongban tevékenykedő szakemberektől, hogy a foci a hoki kárára megy, elszippantja a tehetségeket.

Lehet, hogy van némi igazuk, de szerintem tévedés lenne a szakmájukat hivatásként végző labdarúgóedzőknek felróni ezt.

Idén nyáron a Székelyföld Labdarúgó Akadémián neveltek közül két korosztály is országos döntőbe jutott. Az U16-osok Buzăuban ezüstérmesek lettek, az U19-esek pedig Mogoșoaian megnyerték a korosztályos bajnokságot. Pinti Attila fotós kollégámmal korán kelve, több száz kilométert autózva, asztalsarkakra helyezett laptopról tudósítva, fényképeket feldolgozva mindkét eseményről a helyszínről tudósítottuk olvasóinkat.

Az eddigi székelyföldi labdarúgó utánpótlásképzés csúcsát azzal érte el az akadémia, hogy FK Csíkszereda képviselheti Romániát az UEFA Ifjúsági Ligában. Követtem az UEFA honlapján a sorsolást, és szorongva vártam, hogy mire lesznek képesek a futballvilág élvonalába tartozó franciákkal szemben.

Az események egy héttel a csíkszeredai mérkőzés előtt gyorsultak fel. A Cseke Szilárd köré csoportosult helyi szervezőbizottság éjt nappá téve dolgozott, Demény Norbert vezetőedző Tiberiu Lung kollégájával elutaztak ellenfélnézőbe Angersbe,

majd próbálták a fiúkat itthon meggyőzni arról, hogy néha Dávid is győzhet Góliát ellen.

Csíkszentdomokoson, a Buzánszky Jenő Sportközpont kiváló gyepszőnyegű pályáján tartotta utolsó edzéseit az FK ificsapata. Látszott, érződött, hogy profi módon készülnek, tudatában voltak a feladat nehézségének, azzal, hogy a francia foci egy sokkal magasabb szint.

Az FK Csíkszereda komoly szervezői munkájából a néző csak a végterméket látta.

Rengeteg szervezési problémát kellett megoldaniuk, és ebbe a koronavírus-helyzet is bekavart. De sikerült. Mindennek meg volt a helye és a forgatókönyve, kijelölték mindenkinek az útvonalát, online és készpénzzel is lehetett belépőt vásárolni. A sajtót levélben értesítettek, hogy időben kell akkreditálást kérniük az újságíróknak és a fotósoknak, mert ezek száma korlátozott. Nem is kapott mindenki, aki kért.

A mérkőzés előtt két és fél órával vehettük át a nyakba akasztós akkreditációs kártyát és a fotós mellényt, az egyedüli kis bosszantó ok a stadion bejáratánál kialakult tumultus volt, de az új lelátó, az építkezés befejezésével valószínűleg az is megoldódik.

Mindenkinek kijelölt helye volt a lelátón, a padlón színekkel volt kifestve, hogy ki hová és merre mehet. A sajtó számára elkülönített széksornál a csapatok névsoráról fénymásolt példány várt. Köszönjük!

Nagyon sok fiatal, gyermek és szülő volt a látón, ez egy kiváló alkalom volt a sport, a testmozgás, a labdarúgás népszerűsítésére.

Nem zavart senkit a több nyelvű szurkolás, a magyar, a román és a francia mellett arab nyelven is buzdították a pályán lévő játékosokat. Az FK Csíkszereda marosvásárhelyi születésű tehetsége, Omar El Sawy magyarul és románul, de arabul is kiválóan beszél, édesapja arabul szurkolt neki, öccse és vásárhelyi édesanyja is jelen volt a lelátón.

Külön színfoltja volt a csíki BL-találkozónak a mérkőzés utáni himnuszéneklés.

A székely himnuszt az FK játékosai és a stáb összeölelkezve, a lelátó előtt vigyázva állba énekelték együtt a szurkolókkal. Ez, érdekes módon a vendégeknek is felkeltette a figyelmét, ők is tisztelettudóan hallgatták végig, majd megtapsolták a történteket.

Jó hangulatú sajtótájékoztató zárta az FK Csíkszereda–Angeres SCO párharc első felvonását, amelyen Abdelaziz Bouhazama és Demény Norbert szakvezető is a helyzet magaslatán volt, szakmailag jól felkészült edzőkről tettek tanúbizonyságot.

Hazafele, az Erőss Zsolt Aréna mellett szülők várták a főszereplőket, többek között Casiadi-Bakó és Barabás szüleit fedeztem fel távozáskor.

Az FK Csíkszereda csúcsra ért romániai szinten az ifjúsági labdarúgás terén, első erdélyi csapatként indulhatott az UEFA Ifjúsági Ligában. 

A sportban aranymondás, hogy nehéz feljutni a csúcsra, de még ennél is nehezebb ott maradni. Azt kívánom a székely csapatnak és a szakmai stábnak, hogy ezt a szintet tartani tudják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csoportokban a falusi focimezőny, útjára indul a labda
Józsa Csongor 2022. március 22., kedd

Csoportokban a falusi focimezőny, útjára indul a labda

Másfél éves kiesés után rendeznek újra mérkőzéseket a Hargita megyei labdarúgó-bajnokság 5. Ligájában. Mind Csíkszéken, mind Udvarhelyszéken öt-hat csapatos csoportokat alakítottak ki. Április első hétvégéjén vágnak neki a meccssorozatnak.

Két újonc és egy nagy hiányzó Iordănescu keretében
Horváth Bálint Ottó 2022. március 20., vasárnap

Két újonc és egy nagy hiányzó Iordănescu keretében

Kihirdette keretét a román labdarúgó-válogatott kispadján bemutatkozó Edward Iordănescu szövetségi kapitány. Románia a hónap végén két barátságos mérkőzést játszik Görögország és Izrael ellen.

Meg kellett dolgozniuk a három pontért a vásárhelyi focicsapatoknak
Székely Sport 2022. március 20., vasárnap

Meg kellett dolgozniuk a három pontért a vásárhelyi focicsapatoknak

Szoros mérkőzéseken szerezte meg a győzelmet a Marosvásárhelyi SE és a Marosvásárhelyi ASA a Maros megyei labdarúgó 4. Liga hétvégi 14. fordulójában.

Népes lett, ötcsoportos lesz a falusi focimezőny
Dobos László , Józsa Csongor 2022. március 16., szerda

Népes lett, ötcsoportos lesz a falusi focimezőny

Ahogy azt várni lehetett, az egészségügyi protokoll felszabadítása több csapat kedvét is meghozta, hogy benevezzen a Hargita megyei labdarúgó-bajnokságba. Közel harminc klub lesz ott az 5. Liga rajtjánál.

Az emberhátrány sem volt gond, kupanegyeddöntős az FK Csíkszereda U19-es csapata
Dobos László 2022. március 14., hétfő

Az emberhátrány sem volt gond, kupanegyeddöntős az FK Csíkszereda U19-es csapata

Bejutott a legjobb nyolc közé az FK Csíkszereda ifjúsági labdarúgó együttese az U19-es korosztály számára kiírt Román Kupában.

Rajtol a tavaszi szezon Maros megyében, meghosszabbított határidő Hargita megyében
Horváth Bálint Ottó , Józsa Csongor 2022. március 11., péntek

Rajtol a tavaszi szezon Maros megyében, meghosszabbított határidő Hargita megyében

A négy hónapos téli szünet után szombaton folytatódik a Maros megyei labdarúgó 4. ligás elitbajnokság. Az alapszakaszból még hat forduló maradt hátra, majd következik a rájátszás. Hargita megyében újabb csapatok jelentkezését várják az 5. Ligába.

A Marosvásárhelyi SE gálázott, az ASA viszont kiesett a megyei kupasorozatból
Horváth Bálint Ottó 2022. március 06., vasárnap

A Marosvásárhelyi SE gálázott, az ASA viszont kiesett a megyei kupasorozatból

A Román Kupa második fordulójának mérkőzéseivel hétvégén elkezdődött a Maros megyei tavaszi labdarúgószezon. A Marosvásárhelyi SE tizenegy gólt szerezve jutott tovább, az ASA viszont kikapott városi vetélytársától, és búcsúzott a sorozattól.

A Sepsi OSK is segítő kezet nyújtott az országban ragadt ukrán kisfocistáknak
Horváth Bálint Ottó 2022. március 05., szombat

A Sepsi OSK is segítő kezet nyújtott az országban ragadt ukrán kisfocistáknak

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játékosai ukrán gyerekek társaságában vonultak be a pályára pénteken este az FCU Craiova 1948 elleni bajnoki mérkőzésre. A háromszéki klub mindent megtett azért, hogy jól érezzék magukat, példáját pedig egyre többen követik.

Tolódik a rajt, csak március végén indul a 4. és az 5. Liga Hargita megyében
Józsa Csongor 2022. március 04., péntek

Tolódik a rajt, csak március végén indul a 4. és az 5. Liga Hargita megyében

A klubok kérésére két héttel elhalasztották a Hargita megyei labdarúgó-bajnokság, a 4. Liga tavaszi idényének kezdetét. Március végén indul az 5. Liga idei kiírása is. Maros megyében viszont a hétvégén kupamérkőzésekkel kezdődik a tavaszi szezon.

Hadnagy Attila: a Craiova a favorit a továbbjutásra
Horváth Bálint Ottó 2022. február 24., csütörtök

Hadnagy Attila: a Craiova a favorit a továbbjutásra

A Sepsi OSK sportigazgatója, Hadnagy Attila szerint a lehető legerősebb ellenfelet kapták a labdarúgó Román Kupában, de a fiúk mindent megtesznek majd a döntőbe jutás érdekében.

Vélemény
avatar
Ráduly Róbert Kálmán: Rend a lelke mindennek

A Steaua feljutásról álmodik. Dehogy jövőre, most azonnal. Ráadásul a játéksok és szakvezetők ...

avatar
Somogyi Botond: A „zseni” öccse

Hát ez nem lehet igaz! – csapkodtam négy évvel ezelőtt a fotelt, miután a pjongcsangi olimpia rövid pályás ...

avatar
Somogyi Botond: „Tüske” a bronzéremben?

Első nap az olimpián, első magyar érem. Mintha nem is téli ötkarikás játékok lennének, hanem ...

×
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett sport.szekelyhon.ro aldomainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?
A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székely Sport által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID sport.szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárat  
newsvote_ sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap
saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

 

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
c_user  facebook.com  1 nap  harmadik fél
datr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
fr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
locale  facebook.com  1 nap  harmadik fél
presence  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
sb  facebook.com   1 nap  harmadik fél
spin  facebook.com   1 nap  harmadik fél
wd  facebook.com   1 nap  harmadik fél
x-src  facebook.com   1 nap  harmadik fél
xs  facebook.com   1 nap  harmadik fél
urlgen  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
csrftoken  instagram.com   1 év  harmadik fél
ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
ig_cb  instagram.com  1 nap  harmadik fél
ig_did  instagram.com  10 év  harmadik fél
mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
sessionid  instagram.com  1 év  harmadik fél
shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SSID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
 SIDCC   youtube.com  1 nap  harmadik fél
SAPISID youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID youtube.com 1 nap harmadik fél
GPS youtube.com 1 nap harmadik fél
YSC youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID youtube.com 1 nap harmadik fél
 __Secure-xxx  youtube.com  1 nap harmadik fél 

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

 

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID; cookieControll; cookieControlPrefs; _ga; _gat; _gid.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads; _fbp; ads/ga-audiences; DSID; fr; IDE; pcs/activeview; test_cookie; tr


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act; c_user; datr; fr; locale; presence; sb; spin; wd; x-src; xs; urlgen; csrftoken; ds_user_id; ig_cb; ig_did; mid; rur; sessionid; shbid; shbts; VISITOR_INFO1_LIVE; SSID; SID; SIDCC; SAPISID; PREF; LOGIN_INFO; HSID; GPS; YSC; CONSENT; APISID; __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.