Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Diószegi László: „Ez már több, mint lopás. Tűrhetetlen, amit a játékvezetők csinálnak”

Sebestyén Ervin 2024. április 06., 11:10 utolsó módosítás: 2024. április 06., 16:41

Továbbra is várat magára a Sepsi OSK első győzelme a rájátszásban, miután a Farul ellen 1–1-es döntetlent ért el pénteken este. A találkozó során két gólt is érvénytelenített a játékvezető, a hazaiak szerint egyértelműen rossz döntések születtek.

Diószegi László: „Ez már több, mint lopás. Tűrhetetlen, amit a játékvezetők csinálnak”
Galérianézet
Senki sem volt elégedett a játékvezetéssel hazai részről Fotó: Pinti Attila

Rendkívül jól játszott az első játékrészben a Sepsi OSK pénteken este a Konstancai Farul ellen, a 90 perc alatt háromszor is betalált a hazai gárda, habár ebből kettőt is érvénytelenített a játékvezető. A vitatott esetek kapcsán természetesen megszólalt a háromszékiek vezetőedzője is, Bernd Storck, aki úgy látja, hibás döntés született.

„Többször is visszanéztük az esetet, én úgy gondolom egy szabályos góltól fosztottak meg bennünket. Oroian nem követett el szabálytalanságot, tökéletes volt a keresztlabda is. Természetesen nehéz dolga volt a videóbírónak, viszont ennyi elemzés után rossz döntést hoztak” – mondta el a német szakember.

Az érvénytelenített találatról Darius Oroian is elmondta a véleményét a lefújás után.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű összecsapás, a felsőházi rájátszásban nincsenek könnyű ellenfelek. Nagyon nehéz dolgunk van, viszont köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus hangulatot. Ami az első félidőben szerzett gólomat illeti nem szabadott volna érvényteleníteni, rossz döntést hozott a játékvezető” – fejtette ki véleményét a Sepsi OSK játékosa.

Fotó: Pinti Attila

Bernd Storck azt is elmondta, hogy hiába játszottak jól az első félidőben, egyáltalán nem elégedett az eredménnyel és minél előbb kellenek a győzelmek a folytatásban.

„Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, azonban ez az egy pont rendkívül kevés. Sok egység a lemaradásunk a többiekkel szemben, tartanunk kellene a lépést, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy minél előbb összeszedjük magunkat és minél több győzelmet zsebeljünk be. Jövőhéten ismét egy nagyon nehéz találkozó vár ránk, muszáj megfelelően felkészülnünk és meg kell mutatnunk mire vagyunk képesek” – mondta el a háromszékiek vezetőedzője a Farul elleni meccs után.

Fotó: Pinti Attila

Nem volt elégedett a játékvezetéssel a Sepsi OSK labdarúgója, Marius Ștefănescu sem. A fiatal játékos elmondta, hogy ő úgy látta Louis Munteanu gólja volt az, amit érvényteleníteni kellett volna, illetve Oroian teljesen szabályos körülmények között talált be.

„Ilyen bíráskodás mellett esélytelen, hogy jó eredményeket érjünk el. Irányítottuk a mérkőzést, jól játszottunk, viszont a játékvezető főszereplővé vált. Ez az eredmény egyik félnek sem jó.

Szerintem a vendégek a góljuk előtt szabálytalankodtak a középpályán, talán a bíró visszanézi az esetet a meccs után, de ekkor már késő, a pályán nem lát. Küzdeni fogunk a végsőkig, de ilyen bírókkal nehéz lesz”

– nyilatkozta csalódottan Marius Ștefănescu.

Fotó: Pinti Attila

Egyetértett társa véleményével Andres Dumitrescu is, aki eredményes volt a mérkőzés során, azonban az ő találata sem volt érvényes a videóbíró szerint.

„Szenzációs meccs volt. Az első félidőben mi domináltunk, a másodikban kiegyensúlyozottabb lett a találkozó. Megérdemeltük volna a győzelmet, viszont a játékvezető nagyon megnehezítette a dolgunkat. Nem szeretném kritizálni a döntéseket, azonban Oroian egyértelműen szabályos gólt lőtt, míg a sajátomat is határesetnek állítanám be” – mondta el a Sepsi OSK fiatal játékosa, Andres Dumitrescu.

Fotó: Pinti Attila

Az 1–1-es döntetlent követően elégedetlenségét fejezte ki a háromszéki gárda elnöke is, Diószegi László elmondta, hogy rendkívül csalódott és igazságtalannak érzi, hogy a videóbíró ellenére is ennyire rossz döntések születnek az élvonalban.

„Sokáig elemezték az eseteket, mégsem tudnak jó döntést hozni. Teljesen szabályos gólt vettek el tőlünk, fel kell emelnünk a hangunkat és tenni ez ellen valamit, elfogadhatatlan amit a bírók csinálnak.

Tűrhetetlen az ilyen játékvezetés, ez már lopásnak sem nevezhető, elképesztő mennyit hibáznak. A Kolozsvári CFR ellen miattuk vesztettünk két pontot, a Farul ellen most ismét miattuk buktunk el két pontot. Ez felháborító”

– nyilatkozta dühösen Diószegi.

Három játéknapot követően továbbra sem szerepel győzelem a Sepsi OSK neve mellett a felsőházi rájátszásban, legközelebb a Bukaresti Rapid otthonában lépnek gyepre április 15-én.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.